Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Održan tradicionalni sajam obrazovanja

19.04.2017.

U fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, u Subotici, održan je tradicionalni, sedmi po redu Sajam obrazovanja na kome se budućim srednjoškolcima i studentima svojim programima predstavilo 12 srednjih škola iz našeg grada i Bačke Topole, kao i osam visokih strukovnih škola i fakulteta.

10975_1.jpg

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Milan Kovačević, izjavio je, tim povodom, da je ova manifestacija prilika da učenici na licu mesta mogu da se upoznaju sa ponuđenim obrazovnim profilima, a budući brucoši da lakše odaberu fakultet, a samim tim i zanimanje.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić je, ne krijući zadovoljstvo što je sajam veoma posećen, istakla da je ovo dobra prilika da se budući srednjoškolci, odnosno učenici prvih razreda, kao i budući brucoši, odluče za neke obrazovne profile.

– Verujem da svi oni koji su ovde došli znaju šta je prvo zanimanje na listi želja koje bi da upišu, ali bilo bi mi drago kada bi im ovaj Sajam obrazovanja pomogao da budu sigurni u sebe i u one svoje druge i treće želje, kako bi se izbegla prevelika razočaranja zbog eventualne nemogućnosti upisa prvih želja – rekla je Nataša Aleksić.

U okviru Sajma obrazovanja, održan je i okrugli sto na temu „Prelazak iz škole u svet rada“, na kome su učestvovali predstavnici školske uprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore i nekih kompanija, kao i direktori srednjih škola.

10975_2.jpg