Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Počela 31. „Klincijada“

22.05.2017.

U Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ svečano je otvorena   trideset prva  „Klincijada“.  Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić, svečano je otvorila manifestaciju koja je posvećena deci i njihovom stvaralaštvu. Svečanom otvaranju prisustvovala je i Jasmina Stevanović, sekretar Sekreterijata za društvene delatnosti.

11064_1.jpg 

- Želim Vam da ova četiri dana prođu uz smeh i igru. Da  zajedno sa vaspitačima i vaspitačicama pokažete svu svoju kreativnost - rekla je, između ostalog, Nataša Aleksić.

Kao i predhodne tri decenije, program će obeležiti raznovrsni sadržaji - od izložbi posvećenih likovnom i govornom stvaralaštvu, do zanimljivih scenskih nastupa. Ovogodišnja, 31. „Klincijada“ održava se na tri lokacije.

Tokom prepodneva, u HKC „Bunjevačko kolo“, u okviru programa „Deca za decu“, nastupiće oko 1.200 mališana u ritmičkim tačkama, narodnim igrama, tradicionalnim dečjim igrama, orkestrima i horovima.

U popodnevnom programu, u istom prostoru, 22. maja, nastupiće gosti ove popularne manifestacije,odnosno, mališani iz privatnih predškolskih ustanova iz našeg grada, kao i deca predškolskog uzrasta iz baletskih i plesnih klubova.

Najmasovnija, centralna manifestacija će biti održana u četvrtak, 25.maja u  Hali sportova, sa početkom od 16 časova, dok će u  Velikoj većnici Gradske kuće 26. maja  biti održan  IX memorijalni koncert „Nevzeta Kadirić“, posvećen preminuloj vaspitačici, kada će nastupiti horovi i orkestri PU „Naša radost”.

11064_2.jpg