Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Prvi Sajam socijalne zaštite

27.05.2017.

– Ljudi  ne znaju na šta sve imaju pravo, a vrlo često ne znaju ni gde oni mogu da se angažuju, gde mogu da se uključe i pomognu drugima. Socijalna zaštita nije jednosmerna ulica u kojoj očekujete pomoć. Usluge socijalne zaštite su dvosmerna ulica u kojoj i vi možete da pomognete, da se volonterski angažujete i budete uz one kojima je pomoć potrebna. Merilo uspešnosti jednog društva je razvoj socijalne zaštite, ako je ona razvijena možemo reći da je i to društvo uspešno – rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvarajući prvi Sajam socijalne zaštite u Subotici, koji je okupio izlagače iz svih krajeva Vojvodine.

11082_1.jpg

Na Sajmu usluga socijalne zaštite predstavilo se više od 60 javnih i privatnih ustanova u sistemu socijalne zaštite, kao i organizacija civilnog društva.Posetioci sajma imali su priliku da se informišu o svojim pravima u ovoj oblasti i vrstama usluga koje su im dostupne, a u okviru programa održan je i stručni skup „Razvoj usluga u zajednici - zajednički put u budućnost'“ i Bazar zdravlja.

Među izlagačima bile su razne organizacije civilnog sektora poput fondacije „Tijana Jurić“, „Ana i Vlade Divac”, zatim centri za socijalni radi iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, Gerontološki centar Subotica, Dom za stare iz Kikinde, Crveni krst, Udruženje multiple skleroze „Mala Bačka“, Udruženje „Duga“ iz Ade, Udruženje „Zajedno” i mnogi drugi.

Pre Subotice, ovakvi sajmovi održani su u Novom Sadu i Nišu, a naredni će biti u Kragujevcu.

11082_2.jpg