Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Obeleženo šest godina postojanja Gerontološkog kluba Prozivka

02.06.2017.

–Gerontološki klubovi predstavljaju najbolji oblik približavanja usluga socijalne zaštite stanovništvu u lokalnoj zajednici – rekao je na svečanosti povodom šestog rođendana Gerontološkog kluba „Prozivka“ državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević.

11096_1.jpg

Državni sekretar je istakao da je ponosan na projekat otvaranja gerontoloških klubova na teritoriji Subotice koji je započet pre 15 godina zahvaljujući Gerontološkom centru (GC) Subotica.

Direktor GC Subotica Petar Balažević je kazao da je ovaj klub otvoren u okviru GC u Subotici i da ima 262 člana.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo, Ilija Đukanović je u ime Grada Subotice čestitao klubu „Prozivka“ šest godina rada i postojanja.

Podsetio je da su gerontološki klubovi mesto gde se naši najstariji sugrađani druže, učestvuju u kreativnim radionicama, kulturno-zabavnim programima, rekreaciji, a mogu i da koriste različite usluge po simboličnim i pristupačnim cenama.

Sve to zajedno čini postulate aktivnog starenja, naglasio je Đuknović, i dodao da je Grad Subotica iz gradskog budžeta za otvorenu zaštitu izdvojio 38 miliona dinara.

Svečanosti je prisustvovala i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić.

Projekat otvaranja gerontoloških klubova u svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Subotice pokrenuo je subotički Gerontološki centar 2002. godine sa idejom otvaranja gerontoloških klubova po mesnim zajednicama, kao posebnim vaninstitucionalnim oblikom socijalne zaštite starih.