Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zatvoren 11. Međunarodni i regionalni „Susajam 2017“

03.06.2017.

Dodelom sajamskih nagrada i priznanja zatvoren je 11. Međunarodni i regionalni sajam – „Susajam 2017“. Odlukom žirija, prva nagrada Sajma za najlepši štand pripala je opštini Mali Iđoš, dve druge nagrade dodeljene su SZR „Kujundžić”, iz Subotice, i Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina, dok su dve treće nagrade dobili Mađarska nacionalna trgovačka kuća, iz Mađarske, i Regionalna privredna komora Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga.

 11097_1.jpg

Žiri je dodelio i tri posebne nagrade, a dobitnici su: Lokalna samouprava grada Sandvikena (Švedska), Grad Kiškunhalaš (Mađarska) i Seosko turističko domaćinstvo „Banstolka“, iz Banstola.

Specijalnu nagradu, kao šampion kvaliteta u kategoriji „konditorski proizvodi“ dobila je „Happy Chocolates factory ZRT“, fabrika čokolade iz mađarskog mesta Urija.

Sajamske nagrade i priznanja dobitnicima su uručili direktorka JKP „Subotičke pijace“, Ilinka Vukoja, i Laslo Karai, savetnik u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog upravnog okruga.

Na „Susajmu 2017“ predstavilo se oko 200  izlagača iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Švedske i Srbije. Vodeća tema Sajma bila je turizam, a grad-partner Sandviken, sa kojim grad Subotica učestvuje u realizaciji trogodišnjeg projekta vezanog za razvoj preduzetništva, jačanje demokratskih kapaciteta i učešće žena u političkom odlučivanju.