Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Subotički đaci osvojili deset medalja na takmičenju „INOVA“

05.06.2017.

U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić” uručene su diplome i medalje učenicima osnovnih i srednjih škola koji su na Međunarodnom takmičenju mladih inovatora „INOVA 2017”, održanom u Zagrebu, postigli zavidne rezultate. Đaci iz Subotice osvojili su ukupno deset odličja, i to: tri zlatne, pet srebrnih i dve bronzane medalje.

11102_1.jpg

Prema oceni predsednika Saveza pedagoga tehničke kulture Grada Zagreba, Ivana Jurića, Subotičani su do sada ostvarili najbolji rezultat.

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, istakla je, tim povodom, da je ovo lep primer i podstrek i drugoj deci da se uključe u ovo takmičenje. Ona nije krila oduševljene što među nagrađenim takmičarima ima i devojčica, što, kako je rekla, govori o tome da tehničko obrazovanje nije rezervisano samo za dečake.

Učešće učenika iz našeg grada na takmičenju mladih inovatora „INOVA“ plod je višegodišnje, veoma uspešne saradnje između Društva „Mihajlo Pupin“ iz Subotice, subotičkih osnovnih i srednjih škola i Zagrebačke zajednice tehničke kulture, iz Zagreba.

Ovo je šesta godina da subotički učenici  učestvuju na Međunarodnom takmičenju mladih inovatora „INOVA“, jednoj od najvećih izložbi mladih inovatora u Evropi. Iz Subotice je otišlo ukupno deset radova i svi su nagrađeni.