Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Nastavljena humanitarna akcija „Оdeća za sve“

08.06.2017.

Članovi Gradskog veća zaduženi za obrazovanje i socijalna pitanja i zdravstvo, Nataša Aleksić i Ilija Đukanović, predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac” i Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju (HCIT), uz podršku kompanije „Inditeks“, obradovali  su danas učenike Školskog centra sa Domom učenika „Dositej Obradović“,  kao i štićenike Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“, paketićima garderobe i obuće.

11108_1.jpg

Koordinatorka Vaspitne službe u Domu učenika, Željka Musović, istakla je da školu pohađa ukupno 147 učenika, a da je u Domu za učenike smešteno sedamdesetoro dece. Ona se zahvalila na donaciji predstavnicima Grada Subotice, kao i Fondaciji „Ana i Vlade Divac“, i navela da deci najviše nedostaju veš, čarape i peškiri.

Ilija Đukanović je istakao da je Grad Subotica u okviru ove akcije ukupno podelio 100 kutija sa odećom i obućom za decu, i da je na ovaj način nastavljena uspešna saradnja sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“.

U dosadašnjoj saradnji sa Fondacijom, podsetio je, realizovano je nekoliko projekata: prošireni su kapaciteti Narodne kuhinje Gradske organizacije  Crvenog krsta Subotica, donirana je  oprema za reagovanje u kriznim situacijama, a organizovani su i edukativni treninzi za članove lokalnog štaba za vanredne situacije.

Pored direktne humanitarne pomoći izbeglicama i migrantima, Fondacija „Ana i Vlade Divac“, u saradnji sa lokalnim partnerom HCIT-om, pruža podršku i lokalnim zajednicama koje su pogođene izbegličkom krizom sa ciljem da ojačaju njihove kapacitete.

11108_2.jpg