Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Vlada Republike Srbije obezbedila sredstva i za klimatizaciju Hale sportova

09.06.2017.

– Grad Subotica nastavlja dobru saradnju sa Vladom Srbije. Ovog puta reč je o ulaganju u sportsku infrastrukturu. Vlada Republike Srbije izdvojila je sredstva u visini od 20 miliona dinara za izgradnju novog sistema za klimatizaciju u Hali sportova. Transfer sredstava u budžet grada je izvršen i krećemo u zakonsku proceduru odabira izvođača radova. Očekujemo da tokom ove građevinske sezone radovi budu i završeni. Na ovaj način stvaramo preduslove da kao grad budemo domaćini sportskih takmičenja evropskog i svetskog ranga – izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće.

11116_1.jpg

Ističući da je tokom proteklih 11 meseci u sportsku infrastrukturu u našem gradu investirano oko milion evra, gradonačelnik Laban je navеo da je konačno rešen i problem vezan za vlasništvo nad sportskim terenima na Paliću.

– S obzirom na to da je ova konferencija za medije vezana za sportske teme, želim da napomenem da smo rešili još jedan višedecеnijski problem. Naime, uspeli smo da u vlasništvo grada vratimo sportske terene u omladinskom parku na obali Palićkog jezera. Učinićemo sve da ih već ove godine u celosti renoviramo i što pre predamo na upotrebu mladima i sportistima – rekao je Bogdan Laban.

Predsednik Rvačkog kluba Spartak, Davor Štefanek, zahvalio se gradonačelniku i dodao da je bio prijatno iznenađen što su u rekordnom roku obezbeđena sredstva za novi sistem klimatizacije u Hali sportova.

– Sa tom klimom, rvačkim klubovima Spartak i Proleter biće mnogo lakše da sledeće godine, ako sve bude teklo po planu, budu dobri domaćini Prvenstva Evrope za kadete – kazao je Štefanek.

Član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, kaže da je, pored renoviranja rukometnog, košarkaškog i odbojkaškog terena na Paliću, u planu da se i tribine oko tih terena dovedu u red.

– Sve je zaraslo u korov. Kada rekonstruišemo sportske objekte i uredimo okolinu, imaćemo jedan lep multifunkcionalni centar, posle više decenija čekanja – naglasio je Simović.