Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Uručene pohvalnice i pokloni najuspešnijim učenicima

09.06.2017.

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić, danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, uručile pohvalnice i poklone Grada Subotice učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva, druga i treća mesta na republičkim takmičenjima održanim prema kalendaru Ministarstva prosvete. Na republičkim takmičenjima jedno od prva tri mesta dobilo je 39 subotičkih osnovaca i 87 srednjoškolaca.

11118_1.jpg

– Činjenica da je svečana sala Gradske kuće danas mala da primi sve nagrađene đake nas čini izuzetno ponosnim, jer svi oni zajedno predstavljaju sliku Subotice  – istakla je Jasmina Stevanović.
 
Ove godine, naglasila je, na republičkim takmičenjima jedno od prva tri mesta dobilo je 39 subotičkih osnovaca i 87 srednjoškolaca.

– Drago mi je što svake godine ukazujemo na mlade ljude koji vrednim radom i trudom ostvaruju zavidne rezultate u brojnim oblastima. Oni su na najbolji način predstavili sebe, svoje porodice, škole i svoj grad – rekla je Jasmina Stevanović.

Uz čestitke na ostvarenim rezultatima učenicima, mentorima kao i roditeljima koji su značajna podrška mladima na putu uspeha, ona je naglasila da je znanje potreba, a ne luksuz.

– Vaše znanje i vrline su nešto što je vaš pečat i što vam zauvek ostaje bez obzira na vreme i mesto gde se nalazite. Poznato je da za postizanje uspeha nije dovoljno samo roditi se sa talentom. Talenat je tek jedan mali deo na putu do uspeha. Za postizanje izvanrednih rezultata  potrebno je puno izdržljivosti, truda, rada i odricanja. Nastavite da se trudite i radite marljivo kao što ste to i do sada činili – poručila je Jasmina Stevanović nagrađenim učenicima osnovnih i srednjih škola.

 11118_3.jpg