Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Specijalni tricikl za Slavka Adamova

20.06.2017.

Subotički reprezentativac u paratekvondou Slavko Adamov dobio je na poklon specijalni tricikl koji se vozi nogama. U okviru humanitarne akcije „Trka Deda Mrazova“ na Paliću, prošle godine, sakupljen je deo sredstava za kupovinu vozila, kao i za pomoć deci koja su korisnici Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

11151_1.jpg

Zamenica gradonačelnika Subotice, Timea Horvat, izjavila je, tim povodom, da je veliko zadovoljstvo bilo prisustvovati jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji.

– Pre nekoliko meseci, tokom akcije ‘Trka Deda Mrazova', sakupili smo novac za kupovinu bicikla za osobe sa invaliditetom za Slavka Adamova, kao i za  tridesetoro mališana ‘Kolevke’ koji su otišli na zimovanje. Drago mi je da ima humanih ljudi – istakla je Timea Horvat.

Direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, Nenad Kozomora, kazao je da je ovo primer dobre saradnje između svih aktera.

– Očekujem da bude prvi paraolimpijac iz Subotice i to ne samo u ovoj disciplini, nego i u tekvondu – rekao je Kozomora.

Idejni tvorac „Trke Deda Mrazova“, kao i same humanitarne akcije bila je predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije i Ultramaratonskog kluba „Paligo Palus“, Elvira Janoši, koja nije krila zadovoljstvo što je akcija uspela.

Jedan od donatora, Robert Štajn, iz firme „Štajn treks” rekao je da  su ga kontaktirali nadležni iz Centra za socijalni rad Subotica da pomogne Slavku Adamovu i da su oni odlučili da prihvate izazov. Bicikl je specifičan, jer se sve komade, kao kočenje i upravljanje, vežu za noge.

Slavko Adamov zahvalio se predstavnicima grada, svim sponzorima i ljudima koji su mu pomogli da ostvari svoj san.

– Ovo je za mene prelep i veliki dan. Bila mi je želja da dobijem bicikl, jer sam vozio maraton od 21 kilometra Danilovgrad-Podgorica. Treba da treniram novim vozilom i sada je na meni da treniram i učestvujem na takmičenjima – kazao je Slavko Adamov.