Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Saradnja Grada Subotice i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

21.06.2017.

Danas je, u Gradskoj kući, zaključen Protokol o poslovnoj saradnji između Grada Subotice i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Protokol o poslovnoj saradnji potpisali su gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, i dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Marko Carić.

11156_1.jpg

Cilj Protokola je povezivanje obrazovanja, nauke, privrede i intenziviranje primene naučnih dostignuća u poslovanju između Grada i Fakulteta.

Protokolom se utvrđuju okvirni vidovi i uslovi poslovne saradnje uz uvažavanje obostranih poslovnih interesa zasnovanih na principima ravnopravnosti i savesnosti, kao i uz obavezu poslovanja po standardu dobrog privrednika, uz nužne tolerancije koje zbog promenjenih okolnosti ili teškoća u poslovanju nastupe tokom trajanja Protokola.

Grad i Fakultet dogovorili su se da će sistematski i zajednički organizovati naučno-stručna istraživanja i druge oblike saradnje, kako za potrebe Fakulteta, tako i za potrebe Grada i privrede u celini.

Bliže međusobne obaveze u okviru poslovne saradnje, konkretni poslovi, projekti i eventualni poslovni aranžmani sa trećim licima biće regulisani posebnim sporazumima koje će Grad i Fakultet zaključiti u pismenoj formi, poštujući osnovne principe i odrednice utvrđene Protokolom.

Grad Subotica i Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu saglasni su da uspostavljenu poslovnu saradnju ovim Protokolom zajedničkim naporima stručno usavršavaju i ekonomski unapređuju, razvijajući nove metode i vidove poslovne komunikacije.

Potpisivanjem ovog Protokola, Grad Subotica nastavlja saradnju sa visokoškolskim ustanovama iz našeg grada i naše zemlje. Naime, u Gradskoj kući je, 18. decembra 2013. godine, zaključen Protokol o poslovnoj saradnji između Ekonomskog fakulteta u Subotici i Grada Subotice.