Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

22.06.2017.

U Velikoj većnici Gradske kuće večeras su svečano dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“. Na predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja Skupština grada Subotice je na 9. sednici, održanoj 27. aprila ove godine, donela odluku da se za istaknuto delo i zapažena ostvarenja u 2016. godini priznanje „dr Ferenc Bodrogvari“ dodeli Igoru Halaseviću, građevinskom tehničaru, i Lauri Kozma i Emi Pešti, likovnim umetnicima. Diplomu i plaketu priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“ uručio je Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada Subotice. Dodeli priznanja prisustvovala je i Timea Horvat, zamenik gradonačelnika.

11161_1.jpg

Bunford je, obraćajući se prisutnima, podsetio da je Ferenc Bodrogvari rođen 22. juna 1935. godine u Bezdanu,  da je svojim stvaralačkim radom stekao značajan ugled ne samo u Subotici već i na celoj teritoriji bivše Jugoslavije i da je bio prvi dobitnik nagrade „Šaman” koju je Subotica dodeljivala uspešnim stvaraocima.

– Ovo priznanje dokazuje da Grad prati rad mladih stvaralaca i da brine o talentima koji su se uprkos svojim godinama uspeli da se izdignu iznad proseka. Igor Halasević, Laura Kozma i Emi Pešti, ostvarili su u svom radu zapažene rezultate i svojim delima doprineli razvoju kulturnog života našeg grada. Nagrađujemo tri umetnika koji su dostojni ovog priznanja – naglasio je Tivadar Bunford.  

Ni ove godine, dodao je, nije bilo lako napraviti izbor među kandidatima, ali sam uveren da ovo istaknuto priznanje i sada odlazi u prave ruke.

11161_2.jpg

Pored plakete, na čijem je aversu lik Šamana, dobitnicima priznanja „dr Ferenc Bodrogvari” uručuje se i diploma - umetničko delo - plod rada likovnog ili primenjenog umetnika. Ove godine, to su radovi grafičkog umetnika Ljiljane Krtinić, iz Subotice.

Diploma i plaketa priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“ dodeljuje se na dan rođenja dr Ferenca Bodrogvarija.

11161_3.jpg