Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Palić spreman za predstojeću turističku sezonu

24.06.2017.

Otvorena je 172. turistička sezona na Paliću. Zamenica gradonačelnika Timea Horvat je, na konferenciji za medije upriličenoj tim povodom, izjavila da ukupna vrednost planiranih investicija na Paliću za prethodnih godinu dana iznosi oko 130 miliona dinara i da će preduzeće „Park Palić“ d.o.o., upravljač turističke destinacije Palić, nastaviti intenzivno da prati domaće i međunarodne konkurse i na taj način obezbedi što veći iznos sredstava za uređenje turističke infrastrukture, kao osnove za razvoj kompletnog turizma na Paliću.

11167_1.jpg

Jedan od prioriteta novog rukovodstva grada Subotice je infrastrukturno opremanje Palića, kao i privlačenje investicija, a sve u cilju unapređenje palićkog turizma, istakla je Timea Horvat, i podsetila da je razvijanje potencijala Palića prepoznala i Vlada Srbije, koja je Palić i Suboticu uz Potisje svrstala na treće mesto od čak 18 ključnih destinacija. To, dodala je, pruža šansu da Palić u narednim godinama dostigne nivo i zasija u boljem svetlu.

Zamenik direktora preduzeća „Park Palić” d.o.o., Miladin Vidaković, naveo je da je završena pešačka staza na obali jezera, u dužini od 510 m, sa pratećim mobilijarom, da je napravljeno basket igralište i teretana na otvorenom.

– Završena je i druga faza termalnog bazena. U toku je rekonstrukcija Letnje pozornice koja će biti završena do prvog jula. Raspisani su i tenderi za rekonstrukciju Velike terase i desnog ulaza zajedno sa sanitarnim čvorom. Takođe, u toku je i tender za nastavak izgradnje pešačkih staza u Velikom parku. Planirano je i da se do kraja godine izvede otvaranje Tapšinog kanala i izrada platoa i sudijskog tornja za veslače. U pripremi je projekat i za izradu ptičjeg ostrva u malom jezeru, novac je obezbeđen, ali će se radovi izvoditi tokom jeseni zbog neophodnih uslova sa aspekta ribarstva i voda – rekao je Vidaković.

Posetioce i turiste na Paliću ove sezone očekuje i bogat program, poput muzičkih, sportskih i kulturnih manifestacija. Već večeras počinju 14. Etnofest i Festival ekstremnih sportova „Ground Level Fest”, a 25. juna biće organizovano okupljanje domaćih i stranih auto moto klubova, kao i izložba old tajmer vozila. Prvi koncert na obnovljenoj Letnjoj pozornici biće 12. jula, kada će nastupiti poznati pevač, Sergej Ćetković. Tokom jula slede Festival evropskog filma i Festival elektronske muzike „Summer3p”, a u septembru tradicionalni „Berbanski dani“