Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na Palićkom jezeru dva velika međunarodna takmičenja u veslanju

29.06.2017.

Od petka, 30. juna, do nedelje, 2. jula, na jezeru Palić biće održana 55. Internacionalna regata „Vojvodina Open” na kojoj će se u 400 posada takmičiti više od 400 veslača iz 26 veslačkih klubova iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske. Brzinu veslanja na „Vojvodina Openu” odmeriće i studenti u trci osmeraca, što je uvertira za Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju koje će se, takođe na Palićkom jezeru, održati dve nedelje kasnije.

11179_2.jpg

Srbiju će na Internacionalnoj regati „Vojvodina Open“ predstavljati 14 klubova sa 220 posada, Mađarsku osam klubova sa 131 posadom, Hrvatsku tri kluba sa 39 posada i Bugarsku jedan klub sa šest posada, najavio je, na konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće, Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog kluba Palić, i dodao da će domaćin takmičenja, VK „Palić“ na ovoj regati učestvovati sa 17 veslača, odnosno 13 veslačkih posada.

Evropski univerzitetski šampionat u veslanju je jubilarno deseto takmičenje u ovom sportu studenata i studentkinja iz cele Evrope, rekao je Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije koji je priređivač ovog evropskog studentskog šampionata u veslanju.

On je naveo da se na evropskom studentskom prvenstvu očekuje veliki broj veslačkih posada koje će se od 13. do 16. jula 2017. godine na Palićkom jezeru boriti za medalje i da se u ovom trenutku ne zna tačno koliko će se takmičara nadmetati, jer su prijave još u toku.

– Današnji presek pokazuje da se već sada prijavilo blizu 500 takmičara iz 85 univerzitetskih centara iz preko 20 evropskih država.  Najbrojniji su učesnici iz Velike Britanije, gde je veslanje jedan od osnovnih univerzitetskih sportova, ali po brojnosti ne zaostaju ni studenti - takmičari iz Nemačke i Holandije. Prijave su do 5. jula i očekujemo da ćemo postaviti novi rekord po broju učesnika na ovakvom takmičenju – naglasio je Siniša Jasnić.