Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Poseta ambasadora Portugala

05.07.2017.

Delegacija grada Subotice primila je danas ambasadora Portugala u Srbiji Augusta Žoze Pestana Saraiva Peišota i predstavnike organizacije „Srbija u ritmu Evrope“. Ambasador Portugala razgovarao je i sa devojčicama iz našeg grada koje su na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, održanom krajem juna u Somboru, sjajnim nastupom i modernim plesom i pesmom predstavile Portugal i u konkurenciji 20 gradova iz Srbije zauzele drugo mesto.

11185_1.jpg

Ambasador Portugala je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, istakao da Portugal pruža značajnu podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, da očekuje poboljšanje saradnje između dve zemlje u oblastima turizma i kulture i da bi upravo na tim poljima trebalo da se uspostavi saradnja i sa gradom Suboticom.

Član Gradskog veća zadužena za oblast kulture, Miroslava Babić, rekla je da je ambasador Portugala prvi put u zvaničnoj poseti Subotici i da je tokom srdačnog susreta upoznat sa istorijom, kulturom i privrednim potencijalima našeg grada.

Zahvalila se, takođe, i organizatorima manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ na, kako je navela, mogućnosti da se putem kulture otvore vrata buduće kulturne i privredne saradnje grada Subotice i države Portugal.

– U ime lokalne samouprave još jednom se zahvaljujem devojčicama koje su, predstavljajući naš grad na takmičenju u Somboru, osvojile drugo mesto, kao i njihovim roditeljima na angažovanju tokom priprema i takmičenja – naglasila je Miroslava Babić.

11185_2.jpg