Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Delimično rekonstruisani Termalni bazen i Letnja pozornica

07.07.2017.

– Deo opozicije 'proziva' nas da aktuelna gradska vlast ništa nije radila tokom proteklih godinu dana. Možda se nismo previše bavili marketingom i nismo puno pričali, ali potpuno je izvesno da naš krajnji rezultat neće biti – nula. Samo na Paliću ukupna vrednost planiranih investicija za prethodnih godinu dana veća je od milion evra, zahvaljujući, pre svega, republičkoj Vladi na čijem čelu je bio premijer Aleksandar Vučić, i pokrajinskoj Vladi, bez čije pomoći ne bismo mogli da realizujemo značajnije projekte u našem gradu – izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, obraćajući se medijima nakon što je sa direktorom preduzeća „Park Palić” d.o.o. Nebojšom Darabošem obišao Termalni bazen i Letnju pozornicu na Paliću, na kojima je nedavno izvedena delimična rekonstrukcija i adaptacija.

11206_1.jpg

Gradonačelnik je rekao da će do 2020. godine biti završen „Ipsilon“ krak i Narodno pozorište i da će se, uz dovođenje ozbiljnih investitora, intenzivno raditi na infrastrukturnom opremanju i razvoju Palića.

– Sve što je građanima obećano na početku našeg mandata, biće i realizovano. Što se tiče otvaranja novih radnih mesta, tu smo, mislim, najbolji u Srbiji. Otvaraju se novi proizvodni pogoni i proširuju kapaciteti, a čekamo i potpisivanje ugovora sa novim investitorom. Na kraju mandata imaćemo šta da pokažemo građanima, a odgovor na svako pitanje je – ono što je urađeno, a ne prazna priča – naglasio je Bogdan Laban.

On je kazao da se vodi računa o svakom potrošenom dinaru, kao i da se taj dinar vrati. I Termalni bazen i Letnja pozornica, dodao je, mogu da ostvare određene prihode i sami sebe održavaju.

Nebojša Daraboš je naveo da su radovi na Termalnom bazenu završeni, da je ugovorena vrednost radova bila oko 12 miliona dinara i da su sredstva obezbeđena po konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

– Izvršeno je popločanje platoa oko bazena, izrada nastrešnice iznad bazena i sanacija toaleta. Nedavno je renoviran i objekat Letnja pozornica u cilju razvoja manifestacionog i kulturnog turizma. Za renoviranje objekta obezbeđena su sredstva u iznosu od 10 miliona dinara, takođe po konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Urađeno je popločanje objekta, zamena drvenih sedišta i naslona, sređen je toalet kao i deo pomoćnih prostorija – rekao je Nebojša Daraboš.

Na Letnjoj pozornici će se, već 12. jula, održati koncert Sergeja Ćetkovića, potom sledi Filmski festival, a 4. avgusta gostovaće predstava Državni posao. Plan je da se već početkom godine napravi kalendar manifestacija kako bi se to, u marketinškom smislu, koristilo za poboljšanje turizma.