Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na Palićkom jezeru održano takmičenje „City games“

11.07.2017.

Večeras je na Palićkom jezeru, pored zgrade Jedriličarskog kluba „Palić“, održana međunarodna manifestacija „City games“ (nekadašnje „Igre bez granica“) na kojoj je učestvovalo šest ekipa iz pet gradova: Sombora, Zrenjanina, Kanjiže, Novog Sada (dve) i Subotice. Pobednik je „Bar Strong" iz Novog Sada, drugo mesto zauzela je ekipa našeg grada, koju je predstavljao tim Sportskog saveza grada Subotice, dok je treće mesto pripalo Kanjiži. „Bar strong“ se ovim trijumfom plasirao na finalno takmičenje koje će se održati 20. jula, na Zlatiboru.

11220_1.jpg

Pre početka poslednje igre, Subotica je bila u vođstvu u generalnom plasmanu, međutim, u poslednjoj disciplini „Bar Strong“ je bio spretniji i na kraju s tom pobedom slavio u ukupnom plasmanu.

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, Nemanja Simović, rekao je, tim povodom, da će subotička lokalna samouprava i ubuduće pomagati ovakve manifestacije, jer su one primer kako se razvija sportski turizam.

– U naredna četiri dana u našem gradu će se održati Univerzitetsko evropsko takmičenje u veslanju i već danas kod nas boravi 450 studenata. To je samo jedan od primera idealnog spoja sporta i turizma – naglasio je Simović.

Ekipe su se takmičile u nekoliko zaimljivih igara u vodi i na kopnu (morska alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, vodena košarka...). Organizator ovog sportskog nadmetanja bili su Grad  Subotica i firma Adria events.

„City games“ je sportsko-zabavna manifestacija koja se održava u letnjim mesecima s ciljem obogaćivanja turističke ponude i podsticanja saradnje i druženja među evropskim gradovima.

U ovoj međunarodnoj manifestaciji, pored Srbije, učestvuje još deset zemalja: Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska, Nemačka, Luksemburg, Poljska, Češka i Italija.

11220_2.jpg