Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Bogat program proslave Dana grada

23.08.2017.

U Medija-centru Gradske kuće danas je najavljen program proslave Dana grada, 1. septembra, koji će, kako je rečeno, biti bogat i raznovrstan. Programi će se održavati od 29. avgusta do 2. septembra.

11287_1.jpg 

Sekretar sekretarijata za društvene delatnosti i član Radne grupe za obeležavanje Dana grada, Jasmina Stevanović, navela je da se događaji u okviru proslave Dana grada Subotice mogu svrstati u nekoliko celina:

- Prva celina je svečana sednica Skupštine grada, koja će se održati 1. septembra, na kojoj će se uručiti diplome i plakete dobitniku zvanja Počasni građanin i dobitnicima priznanja Pro urbe. Toga dana, na velikoj bini na Trgu slobode, atraktivnim programima predstaviće se Subotički simfonijski orkestar, od 20.30 časova , i mađarska grupa ‘Budapešt Bar’, od 22.30 časova – rekla je Jasmina Stevanović

U subotu, 2. septembra, dodala je, takođe na centralnom gradskom trgu, od 21 čas subotičku publiku zabavljaće „Tropiko bend”.

-Na maloj bini, postavljenoj u centru grada, 1. septembra, od 13 do 18 časova, a dan kasnije od 14 do 19.30, predviđen je interesantan kulturni program sa nekoliko stotina učesnika, uglavnom mladih, jer smo dali priliku svim udruženjima i školama da učestvuju u programu, rukovodeći se, pre svega, idejom da  treba promovisati sve ono što naša deca stvaraju i da je ovo trenutak da svoje uspehe i svoje aktivnosti podele sa sugrađanima – kazala je Jasmina Stevanović.

Ona je pozvala sve građane da dođu i podrže učesnike izuzetno interesantnog programa na maloj bini.

- Pored mnogobrojnih udruženja, plesnih grupa i kulturno-umetničkih društava, 20 obrazovnih ustanova učestvovaće u proslavi Dana grada i na tu činjenicu veoma smo ponosni. Naši dragi gosti sa Kosova u čast Dana grada poklonili su nam nastupe njihovih đaka iz Muzičke škole ‘Stevan Mokranjac’ i KUD ‘Simonida’ iz Gračanice – naglasila je Jasmina Stevanović.

Prema njenim rečima, u okviru programa proslave  gradonačelnik Bogdan Laban će u subotu, 2. septembra, obići bebe rođene na Dan grada i njihovim majkama uručiti prigodne poklone.

Profesor violine Miloš Nikolić zahvalio se gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu što je podržao  ideju osnivanja Subotičkog simfonijskog orkestra, jer je time, kako je rekao, Subotica napravila veliki korak na mapi kulture u Srbiji.

– Tog dana na trgu će biti 64 člana orkestra, a solisti će biti Mirna Radulović i Davor Jovanović. Biće to zanimljiv i nesvakidašnji koncert sa numerama iz domaćih filmova – najavio je Miloš Nikolić

U raznovrsnoj gastronomskoj ponudi i starim zanatima prvi put će se Subotičanima predstaviti majstori rezbarenja voća i povrća, rekao je Branislav Joka, direktor „Tržnice“ i član Radne grupe.

– Osim toga , u četvrtak 31. avgusta, od 17 do 23 časa, na delu Korzoa ispred Doma vojske prvi put će se održati i Dan subotičkih pijaca, gde će se predstaviti naši sugrađani, proizvođači domaćih proizvoda, a najboljima među njima uručićemo priznanja – kazao je Branislav Joka.

Direktor Turističke organizacije Subotice i član Radne grupe, Nešo Radulović, rekao je da je izuzetna čast što je organizacija proslave Dana grada prvi put ove godine pripala Turističkoj organizaciji grada i da je za petodnevnu proslavu Dana grada predviđeno tri miliona dinara.

Zamenica gradonačelnika i član Radne grupe, Timea Horvat, rekla je da će program Dana grada ove godine biti bogatiji za prvi Subotički polumaraton, i zamolila sve sugrađane za strpljenje i razumevanje, s obzirom na to da će tokom održavanja polumaratona za saaobraćaj biti blokirano više ulica u gradu.

Ovogodišnju proslavu Dana grada obogatiće i sadržajan sportski program koji će se održavati na više lokacija..

– Na sam Dan grada odigraće se finalna utakmica Letnjeg turnira u malom fudbalu, a u periodu od 31. avgusta do 4. septembra, održaće se tradicionalni, dvadeset i četvrti fudbalski turnir ‘Stevan Ćele Vilotić’ uz prisustvo više od 150 takmičara. Očekujemo  reprezentacije Srbije, Crne Gore, Švedske, Izraela, Mađarske i Ukrajine. Pored toga veslači Palića su organizatori prestižnog sportskog takmičenja Otvorenog prvenstva Subotice u veslanju – istakao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine.

 11287_2.jpg