Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ministar Đorđević i gradonačelnik Laban posetili ustanove socijalne zaštite

26.08.2017.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, posetili su danas ustanove socijalne zaštite u našem gradu – Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ i Gerontološki centar – gde su se upoznali sa radom ovih ustanova i uslovima u kojima borave korisnici usluga.

11298_1.jpg

Kada je reč o domu „Kolevka”, on je završen 90 odsto, izjavio je, tom prilikom, Zoran Đorđević, i dodao da je dogovoreno da se napravi novi projekat koji će da zaokruži tu celinu i da i ostatak Doma stavi u potpunu funkciju.

– Postoje dobri uslovi za decu migrante koja su smeštena ovde. Oni, svakako, imaju prostora da budu ovde dok se njihov status ne reši i dok Centar za socijalni rad ne vidi šta sa tom decom dalje da se radi i na koji način će država da ih zbrine – rekao je ministar Đorđević.

Nakon posete Gerontološkog centra Subotica ministar Đorđević je ocenio da su uslovi u tom centru odlični, ali i  da postoje i određeni problemi, kao i želje zaposlenih na koji način da unaprede svoj rad.

– Ova vlada i ovo ministarstvo će svakako da ih podrži u tome. Mi smo kao vlada spremni da podržimo sve ljude koji žele da uspeju. Ova dva direktora to žele i mi ćemo detaljno da razmotrimo kako da im pomognemo – istakao je Zoran Đorđević.

Direktor „Kolevke“ Nenad Kozomora zahvalio se ministru na prvoj radnoj poseti njihovoj ustanovi i rekao da očekuje maksimalnu podršku Ministarstva.

- Naš suštinski problem je povećanje starosne granice naših korisnika, potrebno je da se urade određeni radovi na projektu kako bi on bio prilagođen za smeštaj i negu korisnika. Tu je i problem kadrovske strukture zaposlenih koja, takođe, treba da se prilagodi radu sa ovom kategorijom korisnika – naglasio je Kozomora.

Direktor Gerontološkog centra Petar Balažević smatra da je ova poseta ministra značajna za unapređenje uslova života i boravka korisnika.

- Zahvaljujem se i gradonačelniku koji nam je pružio podršku u realizaciji kako projekata koji su započeti, tako i onih koje ćemo u budućnosti zajednički realizovati – rekao je Balažević.

11298_2.jpg