Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana svečana sednica povodom Dana grada

01.09.2017.

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Svečanosti održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovali su predstavnici generalnih konzulata u Subotici, državnih i pokrajinskih organa, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, bratskih i partnerskih gradova, verskih zajednica i kulturnih institucija, kao i odbornici Skupštine grada.

11314_1.jpg

Na svečanoj sednici prisutnima su se obratili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford.

Na današnjoj sednici Skupštine grada uručene su diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe”. Za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu, zvanje Počasni građanin dodeljeno je dr Andriji Peić Tukuljcu. Njemu je diplomu i plaketu zvanja Počasni građanin uručio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Priznanje „Pro urbe“ za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti dobili su Čaba Paško, rimokatolički sveštenik, dirigent i muzički pedagog, Ivan Šarčević, slikar amater, i Lajoš Vekonj, likovni umetnik i kritičar. Njima je diplome i plakete priznanja „Pro urbe“ uručio predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford. U ime nagrađenih zahvalio se dr Andrija Peić Tukuljac.

Svečana sednica počela je himnom „Bože pravde“, koju je izveo Crkveni hor „Sveti Roman Melod“. U kulturno-umetničkom delu programa nastupila je i violinistkinja Evelin Lakatoš, učenica Muzičke škole iz Subotice.

11314_2.jpg

Govor gradonačelnika na svečanoj sednici Skupštine grada.

Govor predsednika Skupštine grada na svečanoj sednici.