Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena izložba „Vidovdan 2016-2017“

01.09.2017.

U vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba likovne kolonije „Vidovdan 2016-2017“ Gračanica. Otvarajući izložbu, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović istakla je da Vidovdanska likovna kolonija u Gračanici gotovo dve decenije predstavlja značajan segment savremene srpske kulture na Kosovu i Metohiji, i jedan od najvažnijih kulturnih događaja na Kosovu i Metohiji.

11317_1.jpg

– Zahvaljujem se Domu kulture Gračanica, jer nam svake godine za Dan grada svojim programom, koji na najlepši način predstavlja Kosovo i Metohiju, podari deo svog neba i svog kolorita – naglasila je Jasmina Stevanović.

Saradnja Subotice i Gračanice traje već nekoliko godina.

– Želja nam je da i sledeće godine dođete i donesete nam deo vaše duše koja, pretvorena u bilo koju formu umetnosti, uvek bude obojena koloritom ljubavi, patriotizma i lepote – poručila je Jasmina Stevanović.

Žarko Milenković iz Doma kulture Gračanica zahvalio se domaćinima na srdačnoj dobrodošlici i rekao da njima koji žive i stvaraju na Kosovu i Metohiji jedan ovakav događaj mnogo znači.

Moderator na otvaranju izložbe bio je likovni kritičar Mile Tasić.

11317_2.jpg