Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotički simfonijski orkestar i „Budapešt bar“ oduševili publiku

01.09.2017.

Sjajnim koncertom u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće, upriličenom povodom obeležavanja Dana grada, Subotički simfonijski orkestar i solisti Mirna Radulović i Davor Jovanović, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, oduševili su ljubitelje muzike iz domaće kinematografije. Nakon ovog koncerta, na Trgu slobode, od 22.30 časova, nastupio je orkestar „Budapešt bar“, iz Budimpešte. Sitna kiša nije omela veliki broj Subotičana da uživaju u nastupu ovog svestranog ansambla.

11320_1.jpg

Subotički simfonijski orkestar je za ovu svečanu priliku pripremio repertoar sa najpoznatijim temama iz filmova: Montevideo, Nacionalna klasa, Otpisani, Balkan Ekspres, Zvižduk u osam, Maratonci trče počasni krug, Flojd i drugi. Koncertmajstor ovog nesvakidašnjeg koncerta bio je Miloš Nikolić.

Najavljene loše vremenske prilike ovaj koncert su sa Trga slobode, gde je prvobitno trebalo da bude održan u terminu od 20.30 časova, premestile, sa istim terminom, u Veliku većnicu Gradske kuće

Na koncertu orkestra „Budapept bar“, uz muzičare i vođu sastava Roberta Farkaša nastupili su pevači Juci Nemet i Kristian Sič. Oni su u dvoipočasovnom programu izvodili pesme obrađene u stilu romske muzike, u izvođenju sjajnih muzičara i kultnih pevača mađarske rok scene.

 11320_2.jpg