Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Ministar Šarčević posetio Suboticu

06.09.2017.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas u Subotici sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom. Nakon sastanka u Gradskoj kući, ministar Šarčević i gradonačelnik Laban posetili su Osnovnu školu „Sonja Marinković” i obišli radove na izgradnji studentskog odmarališta na Paliću.

11339_1.jpg

Veoma sam zadovoljan načinom na koji lokalna samouprava brine o obrazovno vaspitnim ustanovama, ali i načinom funkcionisanja škole koju smo posetili, rekao je ministar Šarčević i naveo da je u rekonstrukciju ove škole država do sada uložila 48 miliona dinara.

– Raduje me činjenica da su rukovodstvo i zaposleni u školi zainteresovani za unapređenje nastave. To pokazuje činjenica da se u školi realizuje nekoliko projekata, a jedan od njih je sa kompanijom Univereksport o učenju i stvaranju kompetencija u oblasti preduzetništva, u kojem se ukupno nalazi 40 škola – rekao je ministar Šarčević.

11339_2.jpg

Gradonačelnik Laban je naglasio je da samo zajedničkim snagama možemo da učinimo obrazovanje boljim.

– Zahvaljujem se ministru na poseti, a Vladi Republike Srbije i Pokrajinskoj vladi što su samo u toku ove godine uložili više stotina miliona dinara u naše škole. Zahvalan sam što smo u prilici da učenicima obezbedimo bolje uslove, ali i nastavnicima, jer će na taj način biti u mogućnosti da podignu lestvicu znanja – istakao je Bogdan Laban.

Direktor OŠ „Sonja Marinković“, Pajica Bašić, kazao je da nisu završeni svi radovi, da bi uskoro trebalo da se počne sa rekonstrukcijom i adaptacijom fiskulturne sale i da veruje da će i druge škole slediti njihov primer i ući u program obnove.

11339_3.jpg