Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počeli „Berbanski dani“ na Paliću

16.09.2017.

Na Paliću su danas počeli tradicionalni, dvadeset i osmi po redu „Berbanski dani“, posvećeni berbi voća i povrća, proizvodnji  vina i završetku radova u voćnjacima i vinogradima.  Na ceremoniji svečanog otvaranja, na Velikoj terasi, predata je kruna kraljici ovogodišnje berbe, Ramoni Grubanov, iz Subotice, za najboljeg pudara-vinogradara proglašen je Laslo Varkulja, a u vinski viteški red „Arena Zabatkiensis“ primljeni su članovi Udruženja vinogradara i vinara „Riđički vinogradi“, iz Riđice. Ovu dvodnevnu manifestaciju otvorenom je proglasio Srđan Samardžić, član Gradskog veća grada Subotice zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

11361_1.jpg

Samardžić je, tom prilikom, u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i u svoje ime, gostima poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u našoj sredini, a organizatorima da i ovogodišnji „Berbanski dani“ budu uspešni.

– Naši dobri i vredni sugrađani – voćari, vinogradari, zemljoradnici – i ove godine pred nas su izneli svoju bogatu ponudu. Nama ostaje samo da uživamo i da se ponosimo rezultatima njihovog rada – istakao je Srđan Samardžić.

Prisutnima su se obratili i zamenik direktora „Park Palića“ Miladin Vidaković i predsednik Skupštine MZ „Palić“ Marta Dobo, a tokom ceremonije svečanog otvaranja manifestacije učenici Osnovne škole „Matko Vuković“ Mariji Sabo uručena je stipendija Škole mentalne aritmetike „Malac genijalac“.

„Berbanski dani“ su i ove godine okupili brojne proizvođače voća, povrća, zimnice, ručnih radova, tradicionalnih radova i vina.

Program manifestacije danas će obogatiti i muzički program, sa nastupom dva tamburaška ansambla – „Uspomena“ (od 16 do 18 časova) i „Ravnica“ (18 do 20 časova) na Muzičkom paviljonu.

Drugi dan manifestacije u prepodnevnim satima posvećen je dečjem programu, sa dečjim predstavama, animatorima, radionicama, tombolama, nastupima plesnih škola.

U nedelju, 17. septembra, programu će se priključiti i manifestacija „Izađi mi na teglu“, takmičarski karavan u kuvanju ajvara. Specijalitet balkanske kuhinje i gospodar svake trpeze, ajvar, izazvaće „na teglu“ vrsne kulinare i prave gurmane u čak 30 gradova širom Srbije.