Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Počeli XXI „Dani pčelarstva“

23.09.2017.

Predsednik Udruženja pčelara „Pčela“ Dragoljub Matić, otvorio je XXI „Dane pčelarstva“ koji se u Subotici održavaju 23. i 24. septembra 2017. godine. Ova tradicionalna manifestacija okupila je 19 proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda iz Srbije, Mađarske i Rumunije, i devet izlagača pčelarske opreme.

11373_1.jpg

Matić je, otvarajući manifestaciju, svima poželeo dobrodošlicu i pozvao prisutne da probaju proizvode od meda, od piva i sladoleda sa medom do raznih medanjaka i drugih medenih proizvoda.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Radomir Vlačo istakao je da je zadatak pčelara u Vojvodini da organizuju što više ovakvih manifestacija.

Tatjana Mrdak je, u ime Saveza pčelarskih organizacija Srbije, čestitala domaćinima  što su uspeli da očuvaju ovu manifestaciju koja, kako je navela, predstavlja veliko bogatstvo u  Subotici.

Udruženje pčelara „Pčela“, uz podršku grada Subotice, u 20 osnovnih škola u našem gradu već dve godine realizuje akciju „Medeni doručak“. Prema rečima Ratka Lazarevića, iz Udruženja „Pčela”, cilj im je da se deca od najranijeg uzrasta upoznaju sa značajem zdrave hrane.

Najbolji rad ove godine na temu meda nacrtala je Martina Vuković, učenica četvrtog razreda OŠ „Matija Gubec” iz Tavankuta.

Na današnjoj svečanosti, koja je počela svečanom povorkom preko Korzoa sa mažoretkinjama, kraljicom meda iz Mađarske Norom Bala i vitezovima meda, priređen je prigodan kulturno-umetnički program.