Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U OŠ „Jovan Mikić“ izgrađen novi sportski teren sa tartan podlogom

02.10.2017.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, Nemanja Simović, učenicima subotičke Osnovne škole „Jovan Mikić“ predali su na upotrebu novoizgrađeni sportski teren sa tartan podlogom. Za realizaciju ove investicije Pokrajinska vlada obezbedila je dva miliona dinara, a Grad Subotica 450.000 dinara.

 11392_1.jpg

Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Gradu Subotici, u okviru „Dečje nedelje“ umesto dotrajalog i neupotrebljivog sportskog terena u dvorištu naše škole starog oko 50 godina danas otvaramo novi sportski teren, izjavila je, obraćajući se medijima, direktorica OŠ „Jovan Mikić“, Marija Milodanović.

– Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da se ovaj projekat realizuje. Zahvaljujem se i gradonačelniku Subotice koji je potrebe škola i unapređenje uslova za izvođenje nastave u školama uvrstio među prioritete u radu lokalne samouprave, što nama zaista mnogo znači – rekla je Marija Milodanović, i navela da je u školsku 2017/2018. godinu upisano 36 đaka, kao i da ovu školu trenutno pohađaju 483 učenika.

Uz izražavanje zadovoljstva što je OŠ „Jovan Mikić“ dobila nov sportski teren, i isticanje da su izgradnja sportske infrastrukture, adaptacija i rekonstrukcija sportskih terena jedan od prioriteta Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Vladimir Batez je naveo da je nakon rebalansa budžeta, u junu ove godine, i raspisivanja konkursa Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu dodelio sredstva i za sanaciju poda u fiskulturnoj sali OŠ „Ivan Milutinović“, u Subotici, i za izgradnju otvorenog terena u subotičkoj Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“.

Kao što smo i obećali, izgradnja nove sportske infrastrukture biće jedan od prioriteta u radu subotičke lokalne samouprave, rekao je Nemanja Simović, i dodao da je nakon postavljanja novog balona na bazenu u Dudovoj šumi i izgradnje novih reflektora na Gradskom stadionu u toku i zakonska procedura odabira izvođača radova za postavljanje klime u Hali sportova.

– Danas đacima OŠ 'Jovan Mikić' predajemo na upotrebu novi sportski teren sa tartan podlogom koji poboljšava kvalitet nastave fizičkog vaspitanja i smanjuje opasnost od povreda kod dece. Nakon rekonstrukcije fiskulturne sale u OŠ 'Sveti Sava' ovo je još jedan zajednički projekat Pokrajinske vlade i Grada Subotice. U izgradnju ovog sportskog terena investirano je 2.450.000 dinara, s tim da je Grad u pripremne radove uložio 450.000 dinara, a Pokrajina dva miliona dinara – naglasio je Nemanja Simović i najavio da će već 9. oktobra 2017. godine, u okviru Sportskog centra u Prvomajskoj ulici, građanima na upotrebu biti predat još jedan teren sa tartan podlogom.

11392_2.jpg