Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Školske torbe i za subotičke prvake

11.10.2017.

U Pokrajinskoj vladi  predstavnicima 30 opština u AP Vojvodini uručeni su poklon-kuponi za 3.000 školskih torbi za prvake, u vrednosti preko deset miliona dinara. Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za oblast obrazovanja, Nataše Aleksić, pet subotičkih škola dobilo je poklon-kupon za 154 školske torbe za prvake.

11409_1.jpg

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-naciоnalne zajednice Mihalj Njilaš je rekao da je današnji dan nastavak obrazovne politike pokrajinske administracije kako bi manje razvijene opštine bile u fokusu, kao i da se uključi što više opština u kojima se obrazovanje odvija i na jezicima nacionalnih manjina.

–Ovo je jedan mali ali značajan poklon Pokrajinske vlade našim prvacima, i naše čvrsto opredeljenje ka unapređenju u sprovođenju prosvetne politike – poručio je Njilaš.

Goste je primio domaćin skupa pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i tom prilikom istakao da ovo predstavlja rezultat timskog rada nadležnih sekretarijata rukovodeći se principom pravednosti.

– Verujem da smo, rukovodeći se tim principom, zaista ostvarili cilj, jer smo krenuli od najnerazvijenih opština, iz četvrte kategorije, kao i opština u kojima je karakterističan multietnički sastav – rekao je Milošević, i dodao da se samo interakcijom lokalne vlasti i nadležnih pokrajinskih institucija može graditi uspešan obrazovni sistem na dobrobit naše dece.

Milošević je istakao da je Pokrajinska vlada izdvojila sredstva i za obnavljanje škola u Vojvodini i podsetio da je u avgustu dodelila školske rančeve za 1.217 đaka od prvog do osmog razreda, koji pohađaju specijalne škole na teritoriji AP Vojvodine.