Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Počeo internacionalni šahovski turnir „Memorijal dr Boriše Karadžića“

28.10.2017.

Danas je, u Kongresnoj sali Velike terase na Paliću, svečano otvoren drugi po redu Internacionalni šahovski otvoreni turnir „Memorijal dr Boriše Karadžića“. Organizator je  Šahovski klub Spartak, a po rečima predsednika Organizacionog odbora Dragana Božinovića želja je da ovaj turnir postane tradicionalan, da bude prepoznatljiv i integrisan u turističku ponudu Palića. Božinović se zahvalio Gradu Subotici na velikoj pomoći, ali i porodici Karadžić koja je omogućila da se turnir nesmetano organizuje i da se najboljima dodele novčane nagrade.

11437_1.jpg

Prisutne je pozdravio je dr Boris Karadžić, sin pokojnog Borislava, čije ime nosi ovaj memorijalni turnir.

- Pozdravljam vas u ime porodice Boriše Karadžića. Kao što smo i obećali prošle godine, nastavljamo jednu lepu šahovsku manifestaciju sa ciljem da se razvijaju mladi šahisti. Zahvalio bih se svima koji su pomogli u organizaciji ovog sportskog događaja. Očekujemo kvalitetne partije i dobar turnir. Želja nam je da se ovaj turnir nađe na šahovskoj mapi sveta, da se ustali i postane tradicija – rekao je, između ostalog, Boris Karadžić.

Nakon pozdravnog govora, Boris Karadžić je povukao prvi potez na tabli gde je igrao Novak Čabarkapa, najjači predstavnik šahovskog kluba Spartak na ovom turniru u odsustvu Nikole Sedlaka koji je trenutno član šahovske reprezentacije Srbije koja igra na Kipru.       

Turnir se održava od 28. oktobra do 3. novembra. Svaki dan partije počinju od 16 časova osim u nedelju, 29. oktobra, i u sredu, 1. novembra, kada su na programu dva kola: prvo, koje počinje u 10, i drugo, od 16 časova. Turnir se završava u petak 3. novembra, partijama devetog kola koje počinju u 10 časova. Pola sata nakon poslednje partije uslediće i ceremonija svečanog zatvaranja sa proglašenjem najboljih pojedinaca. 

Na turniru učestvuje 102 takmičara iz 18 zemalja, pretežno iz Evrope. Nagradni fond turnira je 6.200 evra. Prva nagrada je 1.500 evra u bruto iznosu, a ima i šest specijalnih nagrada koje se odnose na nenagrađene učesnike, najboljeg omladinca, kadeta, najbolje plasiranog ženskog takmičara, najbolje plasiranog seniora i najbolje plasiranog takmičara sa nižim rejtingom i one iznose 100 evra.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop