Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljen Novogodišnji turnir u malom fudbalu

07.11.2017.

Novogodišnji turnir u malom fudbalu, 45. po redu, održaće se od 10. decembra 2017. do 14. januara 2018. godine, u Hali sportova. Prijave za učešće počinju od danas i trajaće do popune 32 ekipe, odnosno do 6. decembra 2017. godine, kada će se obaviti žreb za grupe turnira. Nagrada za osvojeno prvo mesto će iznositi 400.000 dinara, za drugo 100.000 dinara, a za treće mesto 50.000 dinara. Tradicionalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu ove godine prvi put organizuje Sportski savez grada Subotice. Tehnički organizator turnira je JKP „Stadion”.

11449_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović je, na konferenciji za medije upriličenoj tim povodom u Medija-centru Gradske kuće, rekao da ove godine postoji izmena u odnosu na prethodni period, zbog usaglašavanja sa novim Zakonom o sportu.

– Glavni organizator ovogodišnjeg turnira biće Sportski savez Subotice, to nalaže zakon i mi smo tu obavezu usaglašavanja i uradili. Dosadašnji organizator, JKP 'Stadion', biće tehnički organizator, dakle pružaće svu logističku podršku da ovaj turnir bude organizovan onako kako treba. Mi smo subotičku sportsku javnost navikli da je ovo jedan od najbolje organizovanih turnira u regionu i mislim da ćemo toj obavezi i tom zadatku moći da odgovorimo i ove godine – naglasio je Simović.

Sekretar Sportskog saveza Subotice Goran Marinković je kazao da mu je drago što je  Sportski savez preuzeo organizaciju ovako značajnog, tradicionalnog turnira koji svake godine okuplja veliki broj ekipa i za kojim vlada veliko interesovanje subotičke publike koja voli mali fudbal.

– Potrudićemo se da nastavimo sa uspešnom organizacijom kakva i dolikuje ovakvom takmičenju. Pokušaćemo da uvedemo i par novina, a trenutno su interesovanje pokazale i dve ekipe iz inostranstva koje bi želele da učestvuju, što bi sigurno podiglo kvalitet turnira. Zahvaljujemo se Gradu kao i Sportskom savezu Vojvodine i Sportskom savezu Srbije koji nam daju podršku oko organizacije, kao i firmama koje su ovaj Novogodišnji turnir prepoznale kao sportsku manifestaciju koja ima posebno interesovanje kod naših sugrađana. Nagrada za osvojeno prvo mesto će iznositi 400.000 dinara, za drugo 100.000 dinara, a za treće mesto 50.000 dinara – naglasio je Marinković, i dodao da će se utakmice na turniru igrati vikendom, sa pauzama kada su praznici, tako da se neće remetiti kalendar treninga i utakmica sportskih klubova koji koriste Halu sportova.

Direktor JKP „Stadion“, Robert Tot, rekao je da se nada da će ovaj turnir i dalje biti uspešan i da očekuje da će izazvati veliko interesovanje građana.

– Ulaznice će se prodavati od početka turnira i one će koštati 100 dinara za celodnevni program – kazao je Tot.

Član Organizacionog odbora Turnira, Dejan Vuković, rekao je da se kotizacija nije menjala u odnosu na prošlu godinu i da iznosi 12.000 dinara i da ekipe mogu da se prijave već od danas – u prostorijama Sportskog saveza grada Subotice u zgradi Jadrana, svakog radnog dana od 8 do 15 časova – do popunjenja 32 ekipe, odnosno do 6. decembra 2017. godine kada će se obaviti žreb za grupe turnira.

- Ekipe će biti podeljene u 8 grupa sa po četiri ekipe. Žrebanje je 6. decembra u Trofejnoj sali Sportskog saveza i biće poludirigovano, pošto ćemo ekipe podeliti u tri šešira po dosadašnjem plasmanu i tradiciji na Novogodišnjim turnirima. Igraće se po svim futsal pravilima, osim što će i dalje ekipu sačinjavati šest igrača (5+1).  Vreme trajanja utakmice je dva puta po 20 minuta, a igraće se loptom veličine broj četiri – kazao je Vuković.

Sve informacije oko turnira i prijava mogu se dobiti na telefone 024/553 306 ili na 064/22-03-407, odnosno lično u prostorijama Sportskog saveza grada Subotice.