Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zaključen Sporazum o saradnji između Grada Subotice i RPK Severnobačkog upravnog okruga

10.11.2017.

U Medija-centru Gradske kuće danas je zaključen Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga i Grada Subotice. Sporazum su potpisali direktor RPK Severnobačkog upravnog okruga Slobodan Vojinović i član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje Srđan Samardžić.

11456_1.jpg

Srđan Samardžić je, tim povodom, izjavio da je predmet Sporazuma saradnja između Komore i Grada Subotice radi ostvarivanja interesa svih privrednih subjekata koji obavljaju registrovanu privrednu delatnost na teritoriji grada Subotice, pravnih i fizičkih lica čije je sedište na teritoriji našeg grada i razmene informacija i iskustava, koordiniranja rada i dogovaranja o pitanjima od zajedničkog interesa.

-Vreme u kome  živimo nosi izazove i zahteve na koje uvek moramo da budemo spremni da odgovorimo. To je moguće samo zajedničkim naporom i sinergijom. Globalna ekonomija i tržište, uslovi poslovanja na domaćom tržištu, monetarna i fiskalna politika kao i socijalne mere nameću potrebu stalne  komunikacije sa privrednicima sa ciljem da Grad, u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, poslovnu klimu učini što povoljnijom za sva privrednike – istakao je Samardžić.

Saradnja lokalne samouprave i RPK Severnobačkog upravnog okruga je odlična, ocenio je Samardžić, i dodao da će Grad Subotica, uz pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, u cilju privlačenja potencijalnih investitora i što većeg broja turista u Suboticu i na Palić, i dalje raditi na promociji naših privrednih, turističkih i industrijskih potencijala.

Uz konstataciju da je ovo druga godina od dekade koju je Vlada Srbije odredila da bude posvećena privredi, Slobodan Vojinović je podvukao da su subotička lokalna samouprava i Regionalna privredna komora Severnobačkog upravnog okruga, kada je privreda u pitanju, na potpuno istom zadatku. 

– Sve što smo sa Gradom Suboticom do sada radili na polju privrede, sada krunišemo ovim sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji. Između nas nema konkurencije i mi zajedno treba da se branimo od druge ili tuđe konkurencije. Ovo je jedan korak koji će da povuče i Srbiju, zato što se realizuje između Grada Subotice, jedne od najozbiljnijih i najboljih lokalnih samouprava u našoj zemlji, i RPK Severnobačkog upravnog okruga koja je nosilac u komorskom sistemu Republike Srbije po novom zakonu. Ne priča se, dakle, slučajno u našoj zemlji da je sever Vojvodine lokomotiva koja vuče privredu Srbije – naglasio je Vojinović.