Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zimska služba spremna za predstojeću zimu

15.11.2017.

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević i direktor JKP „Čistoća i zelenilo”, Slobodan Milošev, prisustvovali su danas smotri Zimske službe na Gradskoj deponiji JKP „Čistoća i zelenilo“. Ukupan planirani iznos za komunalnu delatnost čišćenja i uklanjanja snega i leda sa opštinskih puteva i ulica, trgova i drugih površina javne namene na teritoriji grada Subotice za ovu godinu iznosi između 42 i 45 miliona dinara.

11466_1.jpg

Timea Horvat je, tim povodom, izjavila da se, u skladu sa Gradskom odlukom, komunalna delatnost čišćenja i uklanjanja snega i leda sa gradskih puteva i ulica, trgova i drugih površina javne namene na teritoriji grada Subotice (Zimska služba) vrši u periodu od 1. januara do 15. marta i od 15. novembra do 31. decembra, prema Programu koji donosi upravljač opštinskih puteva i ulica – Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

– Zimska služba je u stanju pripravnosti i sve je spremno za eventualne intervencije. JKP ’Čistoća i zelenilo’ raspolaže sa neophodnom mehanizacijom za čišćenje i uklanjanje snega i leda sa cele teritorije grada. Zahvaljujem se rukovodiocima javnih preduzeća i svima koji su u Zimskoj službi angažovani da pod veoma nepovoljnim vremenskim uslovima rade na održavanju puteva, ulica, trgova i prigradskih mesnih zajednica – istakla je Timea Horvat

Predrag Radivojević je naveo da je Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje donelo program rada Zimske službe za 2017/2018. godinu, da preduzeće ukupno upravlja sa 233 kilometra lokalnih saobraćajnica: 109 kilometara gradskih i 124 kilometra prigradskih saobraćajnica i da je programom rada obuhvaćeno i čišćenje trotoara i biciklističkih staza.

– Nadzorni organi našeg preduzeća tokom zime će 24 časa pratiti stanja vremenskih prilika i u zavisnosti od njihovog razvoja davati naloge nadležnom JKP ’Čistoća i zelenilo’. U zavisnosti od količine padavina, za rad Zimske službe ove godine obezbeđeno je između 42 i 45 miliona dinara. Na mapi koju smo doneli ovim povodom vidi se u čijoj je nadležnosti održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Subotice: crvenom bojom obeleženi su lokalni putevi i ulice koje su u nadležnosti Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, dok su plavom bojom označeni putevi u nadležnosti JP ’Putevi Srbije’ koje u njihovo ime održava kompanija ’Vojput’ – naglasio je Radivojević, i dodao da je obezbeđena dovoljna količina zaliha abrazivnog materijala – industrijske soli i kamenog agregata.

11466_2.jpg

Prema rečima Slobodana Miloševa, mehanizacije i radnika ima dovoljno, a u slučaju da se ukaže potreba biće angažovano i dodatno ljudstvo.

– Za realizaciju programa čišćenja prigradskih i gradskih saobraćajnica, kao i nadputnjaka naše preduzeće raspolaže sa deset teških kamiona opremljenih raonicima i posipačima soli, specijalizovanim kamionima za čišćenje snega, traktorima i kombinovanim radnim mašinama. U Zimskoj službi stalno je prisutna radna snaga kroz pripravnost i angažovanje u vidu 47 izvršioca – rekao je Milošev.

11466_3.jpg