Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 12. sednica Skupštine grada

16.11.2017.

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je 12. sednica Skupštine grada na kojoj je usvojen Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period od 1. januara do 30. septembra ove godine i doneta Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Subotice za 2017. godinu, kao i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Subotice za ovu godinu.

11467_1.jpg

Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Subotice za 2017. godinu doneta je sa 39 glasova „za“ i 13 „protiv“. Na osnovu analize očekivanog ostvarenja prihoda i primanja, analize neophodnosti izmene strukture rashoda i izdataka korisnika budžeta grada, obim budžeta je predložen u visini od šest milijardi i 46 miliona dinara. Ovim, drugim rebalansom obim budžeta umanjuje se za 557,3 miliona dinara, odnosno za 8,45 odsto. Najveći deo tih sredstava preusmeren je za narednu godinu za finansiranje nekoliko kapitalnih projekata.

Ovoj odluci prethodila je prva tačka dnevnog reda koja se odnosila na donošenje Zaključka o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za prvih devet meseci ove godine, koja je usvojena sa 42 glasa „za“, 12 odbornika je bilo „protiv“ dok je jedan bio „uzdržan“. U periodu januar-septembar 2017. godine budžet grada Subotice raspolagao je sa sredstvima u visini od 3.923.409.227 dinara, što iznosi 59,23 odsto planiranog godišnjeg obima. Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine, raspolagano je sa 4,02 odsto više sredstava.

Na današnjoj sednici Skupštine grada doneta je i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Subotice za 2017. godinu. Ovom Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu, određeno je da maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme za grad Suboticu, kao jedinicu lokalne samouprave, bude – 2158.  

Odbornici su, takođe, usvojili i Odluku o donošenju plana generalne regulacije XIII za zonu prostorne celine-dela MZ „Dudova šuma“, „Novo selo“, „Gat“ i „Ker“, zatim Odluku o izmeni Plana detaljne regulacije za deo prostora „Banje Palić“ na Paliću, Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije za radnu zonu u naselju Mišićevo kao i Odluku o donošenju Plana generalne regulacije za naselje Stari Žednik.

Većinom glasova usvojene su i tačke dnevnog reda koje se odnose na rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora u osnovnim školama „Matko Vuković“, „Miloš Crnjanski“, „Sečenji Ištvan“, „Đuro Salaj“ i „Pionir“ Stari Žednik. Doneto je i rešenje o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora Gimnazije „Svetozar Marković“.