Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U Sarajevu održan sastanak mreže „Partnersta održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“

23.11.2017.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, učestvovao je na sastanku mreže „Partnerstva održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“, koji je održan u Sarajevu 21. i 22. novembra 2017. godine u organizaciji Servisne službe za jedinice lokalne samouprave  jednoga sveta (SKEW), a po nalogu nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj.

11489_1.jpg

Sastanak je namenjen jedinicama lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine i Srbije koje učestvuju u dvogodišnjoj pilot fazi projekta „Partnerstvo održivog razvoja lokalne samouprave“ s ciljem unapređenja razmene stručnog znanja i iskustva među jedinicama lokalne samouprave, prezentovanja izveštaja o iskustvima stečenim od početka radionica i utvrđivanja daljih koraka vezanih za projekat.

Globalna tema bila je – Ciljevi održivog razvoja Agenda 2030. Naime, Ujedinjene nacije su u septembru 2015. godine usvojile Agendu za održivi razvoj do 2030 godine (17 ciljeva održivog razvoja), u kojima se ogleda ravnoteža tri dimenzije održivog razvoja: ekonomska, socijalna i ekološka.

Osim Subotice, kojoj su partnerski gradovi iz Nemačke Minhen i berlinski okrug Treptov-Kepenik, u realizaciji ovog projekta iz naše zemlje učestvuju još i Ruma, Zemun, Valjevo i Kragujevac.