Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Vodovodna mreža duž Segedinskog puta – Nosa biće izgrađena pre ugovorenog roka

08.12.2017.

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat, gradski menadžer Zagorka Panić, pomoćnik gradonačelnika Žužana Magoši i članovi Gradskog veća, Akoš Ujhelji i Šimon Ostrogonac, obišli su danas radove na izgradnji vodovodne mreže duž Segedinskog puta – Nosa, kao i radove na zameni stolarije na zgradi Mesne zajednice „Bački Vinogradi“.

11513_1.jpg 

Zagorka Panić je, tim povodom, izjavila da su radovi na realizaciji projekta „Izgradnja vodovodne mreže duž Segedinskog puta – Nosa“ počeli 13. novembra, da se izvode kvalitetno i da se već privode kraju, iako je rok za završetak radova bio 90 dana od dana uvođenja u posao.

Navela je da će dužina vodovodne mreže biti oko 1,5 kilometara, da će se na novoizgrađenu mrežu priključiti 504 korisnika i da je za realizaciju ove investicije, vredne oko 14 miliona dinara, Grad Subotica obezbedio oko šest miliona, a Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo osam miliona dinara.

 11513_2.jpg

- Prema strateškim planskim dokumentima na teritoriji grada Subotice neophodno je izgraditi oko 160 kilometra vodovodne mreže i ovo je jedan u nizu projekata sa kojima ćemo u narednom periodu da poboljšamo nivo izgrađenosti vodovodne mreže u ovom gradu i uslove života građana Subotice – istakla je Zagorka Panić, i dodala da je izvođač radova Građevinsko preduzeće „Graditelj NS“ d.o.o. iz Novog Sada.

Posle obilaska radova na zameni stolarije u zgradi Mesne zajednice „Bački Vinogradi“, ona je naglasila da je zgrada mesne zajednice izgrađena pre 110 godina I da je ovo prvi put od 1976. godine da se u ovaj objekat ulažu neka sredstva.

- Da bi ovaj objekat bio funkcionalan, neophodno je da se radovi odvijaju po fazama. Trenutno se sređuje stolarija i izvode farbarski radovi. Predstoji, takođe, i delimično krečenje, a sledeća faza biće sređivanje krova za šta je neophodno da, prethodno, uradimo projektno-tehničku dokumentaciju i obezbedimo sredstva za rekonstrukciju krova. Za radove koji se izvode Grad Subotica je obezbedio 1,2 miliona dinara. Izvođač radova je ‘Yumol’ d.o.o. – rekla je Zagorka Panić.

11513_3.jpg