Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Na Paliću održana Trka Deda Mrazeva

09.12.2017.

Tradicionalna, devetnaesta po redu Trka Deda Mrazeva održana je danas na Paliću i okupila više od hiljadu učesnika svih generacija. Za razliku od prošle godine kada je trka imala humanitarni karakter, ovoga puta kotizacije nije bilo, a jedini uslov za učešće bio je kostim ili kapa Deda Mraza.

 11517_1.jpg

- Drago nam je da po ovom prelepom, sunčanom danu vidimo veliki broj trkača, što su mnogi došli da ovde provedu porodično prepodne – rekla je zamenica gradonačelnika Timea Horvat i proglasila start trke.

Trčalo se kružnom stazom oko Palićkog jezera, prateći velikog irvasa na čelu kolone koji je pokazivao put. Pobednici trke su svi Deda Mrazevi, odnosno takmičari koji su stazu istrčali za sat vremena. U znak sećanja na ovu trku, svi učesnici dobili su medalje.

Na Velikoj terasi postavljena je izložba dečjih radova na temu zime i praznika, a održane su i kreativne radionice za najmlađe.

Organizatori trke  su preduzeće „Park Palić“, Ultramaraton klub „Paligo Palus“ sa Palića, Mesna zajednica „Palić“ i Grad Subotica.