Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu

12.12.2017.

U cilju poboljšanja uslova rada Opšte bolnice Subotica, u Hotelu „Galerija“ danas je organizovan donatorski koktel koji je okupio veliki broj subotičkih privrednika, preduzetnika i direktora javnih preduzeća. U želji da Bolnica bolje funkcioniše i da se svakom pacijentu omogući što kvalitetnije lečenje, Fondacija „Bačka štiftung“ je, već po tradiciji, putem privrednog društva „Phiwa“ i kompanije „Bama“ i ove godine subotičkoj Opštoj bolnici donirala medicinsku opremu (mobilni rendgen) u visini od 30.000 evra.

11519_1.jpg

Direktor Opšte bolnice Subotica, dr Slobodan Puškar, izjavio je, tim povodom, da se na ovaj način mogu skupiti sredstva koja su neophodna za funkcionisanje Bolnice i lečenje pacijenata.

- Zahvaljujem se predstavnicima Fondacije ’Bačka štiftung’, privrednom društvu 'Phiwa’ i kompaniji ’Bama’ na donaciji koju smo realizovali početkom decembra ove godine. Naime, dobili smo mobilni rendgen najnovije generacije koji će obezbediti mnogo komforniju dijagnostiku, pre svega za naše ležeće i teže pokretljive pacijente – istakao je Puškar.

U decembru 2016. godine, naveo je, Fondacija „Bačka štiftung“ je, takođe putem kompanija „Phiwa“ i „Bama“, subotičkoj Opštoj bolnici donirala digitalne EKG aparate – holter EKG i holter arterijskog pritiska – u vrednosti od 30.000 evra, što je doprinelo tome da na teritoriji koju pokriva Opšta bolnica Subotica ne postoji lista čekanja za korišćenje ovih aparata.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je rekao da je pomoć koja se pruža Opštoj bolnici značajna i dragocena i da će, svakako, doprineti obnavljanju opreme Bolnice i neophodnih sredstava za rad.

– Gest dobre volje i humanosti mnogo znači za sve, i za zaposlene i za pacijente, jer će ova donacija omogućiti bolji rad medicinskog osoblja, ali i kvalitetnije dijagnostičke preglede – istakao je gradonačelnik Laban.

U Opštoj bolnici Subotica u proteklom periodu postignuti su značajni rezultati zahvaljujući pomoći republičke i pokrajinske Vlade, podsetio je Bogdan Laban, i dodao da će se lokalna samouprava i ubuduće, u okviru svojih mogućnosti, zalagati da se obezbedi što bolja zdravstvena zaštita za sve stanovnike na teritoriji grada Subotice.

– Pozdravljam sve dosadašnje donatore Bolnice, sve privredne subjekte, ljude koji su u prilici da pomognu i da, u skladu sa raspoloživim kapacitetima i svojim mogućnostima, doniraju sredstva subotičkoj Opštoj bolnici kako bismo svi zajedno doprineli stvaranju boljih uslova za rad i boravak pacijenata, i podigli kvalitet zdravstvene zaštite na nivo koji priliči gradu Subotici – naglasio je gradonačelnik Laban.

Direktorka privrednog društva „Phiwa“, Valeria Tot, kazala je da je donacija kompanije „Phiwa“ tradicionalna, ali da oni žele da pruže priliku i drugim privrednicima koji imaju dobru nameru da im se pridruže i da tako zajedno učine još više za subotičku Opštu bolnicu.

Organizatori donatorskog koktela bili su Opšta bolnica Subotica, Grad Subotica i kompanija „Phiwa“.

11519_2.jpg