Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Konstituisan Opštinski savet roditelja

14.12.2017.

Večeras je, na sastanku u sali 1 Nove opštine, na osnovu člana 121. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, konstituisan Opštinski savet roditelja. Za predsednicu je izabrana Nataša Kustudić Nikoletić, dok je za zamenicu, javnim glasanjem, izabrana Natalija Trbović Toljagić. Sastanak je, u prisustvu članice Gradskog veća zadužene za oblast obrazovanja, Nataše Aleksić, vodio predsednik Aktiva direktora osnovnih škola, Pajica Bašić.

11528_1.jpg

Cilj Opštinskog saveta roditelja je uključivanje roditelja u obrazovne procese. Resorno ministarstvo će doneti akta kojima će preciznije biti definisan delokrug i način rada saveta roditelja u lokalnim samoupravama. Bliže uslove vezane za način rada Opštinskog saveta roditelja zajednički propisuju ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ministar nadležan za poslove lokalne samouprave.

Roditeljsko telo u lokalnim zajednicama će sarađivati ne samo sa gradskim službama koja se bave pitanjima obrazovanja, aktivom direktora i aktivom stručnim saradnika u školama već i sa zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, kao i policijom.

Ovom sastanku – sa jednom tačkom dnevnog reda: izbor predsednika i zamenika predsednika Opštinskog saveta roditelja – prisustvovali su roditelji predstavnici osnovnih i srednjih škola i Predškolske ustanove „Naša radost“.