Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

JKP „Čistoća i zelenilo“ obeležilo 70 godina od osnivanja

15.12.2017.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ obeležilo je danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, 70 godina od osnivanja i 130 godina održavanja čistoće u Subotici. Tim povodom, izdata je i monografija u kojoj je sabrano sedam decenija rada ovog preduzeća zaduženog za pružanje javnih usluga održavanja higijene grada i zelenila, prikupljanje i zbrinjavanje otpada, brigu o psima lutalicama (prihvatilište) i prikupljanje i primarno razvrstavanje reciklabilnog otpada.

11531_1.jpg

Obraćajući se medijima uoči svečanosti u Velikoj većnici, direktor preduzeća Slobodan Milošev izjavio je da je JKP „Čistoća i zelenilo“, sa 284 zaposlena, danas moderan i savremen servis svih građana, jer pruža usluge za 39.380 domaćinstava i 1.695 preduzeća.

– Naše preduzeće ima više radnih jedinica: radnu jedinicu za deponovanje, odvoženje i sakupljanje otpada, radnu jedinicu ‘Zelenilo’ koja brine o parkovima, radnu jedinicu ‘Higijena’ koja brine o javnim površinama za čišćenje, a tu su i zoohigijenska služba, selektivni centar i zimska služba koja brine o 230 kilometara saobraćajnica i oko 130.000 kvadratnih metara trotoara i biciklističkih staza – istakao je Milošev.

Napomenuo je i značaj Prihvatilišta za pse i mačke u Ganjo šoru, koje je u nadležnosti JKP „Čistoća i zelenilo“, gde je, kako je rekao, smeštaj na vrlo visokom nivou obezbeđen za oko 200 napuštenih životinja.

Upitan o monografiji izdatoj povodom obeležavanja 70. godišnjice postojanja i rada, Slobodan Milošev je naglasio da je pronađen akt o osnivanju preduzeća iz 1947. godine, da se monografija bavi prošlošću, sadašnjošću i vizijom daljeg razvoja JKP „Čistoća i zelenilo“ i da je u narednom periodu prioritet preduzeća uključivanje u Regionalni plan upravljanja otpadom.

Na svečanosti, kojoj su prisustvovali predstavnici struke, poslovni partneri, zaposleni i gosti, dodeljene su zahvalnice pojedincima zaslužnim za unapređenje komunalne delatnosti.