Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljeni novogodišnji koncerti

27.12.2017.

– Subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Subotice i ove godine organizuju doček Nove godine na Trgu slobode. U nedelju 31. decembra, od 20.45 časova, nastupiće Đorđe David i njegov bend, a od 22.45 časova do jedan sat iza ponoći Milan Topalović. Nova 2018. godina tradicionalno će se dočekati uz zvuke valcera i efektan vatromet. U okviru prvi put organizovanog dnevnog dočeka Nove godine, na centralnom gradskom trgu će, od 13 do 15 časova, nastupiti bend „Perpetuum mobile“. U petak, 29. decembra, od 20 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, ljubitelji klasične muzike moći će da uživaju u novogodišnjem koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra - najavila je Jasmina Stevanović, koordinator Radne grupe za organizovanje proslave dočeka nove 2018. godine, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće.

11560_1.jpg

Centralni gradski trg će, podvukla je, i ove godine biti obezbeđen i ograđen i u tom prostoru neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava. Što se tiče gastronomske ponude, dodala je, na nekoliko štandova novogodišenjeg vašara biće ponuđeno kuvano vino, šampanjac i tradicionalna jela.

U ime Subotičkog simfonijskog orkestra Kristina Mate je istakla da je spreman kolaž muzike za novogodišnju noć i da će biti izveden isključivo repertoar klasične muzike. Nastupiće, navela je, mecosopran Višnja Popov, solista opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koncertom će dirigovati Aleksandar Kojić, stalni dirigent opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dok će koncert-majstor biti violinista, profesor Miloš Nikolić.

Dnevni doček Nove godine, koji je već tradicija u subotičkim lokalima, prvi put ove godine biće organizovan na Trgu slobode. Za nastup zakazan za 31. decembar, od 13.00 do 15.00 časova, subotički bend „Perpetuum mobile“ pripremio je dvosatni program komercijalne muzike.

- Popodnevni doček Nove godine prepoznat je kao jedan ozbiljan turistički brend u Subotici. Kao subotički bend, počastvovani smo što ćemo biti deo ove priče. Sa našim poznatim, stranim komercijalnim repertoarom napravićemo lepu žurku i uveličati taj brend, za koji se nadamo da će postati tradicija - rekao je Danijel Davčik, u ime grupe „Perpetuum mobile.

Večernji program, od 20.45 časova otvara Đorđe David sa svojim bendom.

- Na repertoaru će biti roka i balada. Mislim da će publika biti zadovoljna, jer će repertoar biti raznovrstan. Ovo će biti moj prvi nastup na Trgu slobode u Subotici i osećam se počastvovanim i srećnim, kao i punim energije da, što bi se u sportskom žargonu reklo, ostavimo srce na terenu tog 31. decembra - istakao je Đorđe David.

Milan Topalović Topalko se zahvalio na pozivu i naglasio da mu je čast što će novogodišnju noć provesti sa Subotičanima. On je rekao da će izvoditi pretežno narodnu muziku, garantovao je dobar provod i pozvao građane da dođu na centralni gradski trg.

Prema rečima Neša Radulovića, direktora Turističke organizacije grada Subotice, budžet za doček Nove godine iznosi tri miliona dinara, što je, kako je naglasio, na nivou prošlogodišnjeg.

Cena ulaznice za novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra je 1.000 dinara. Karte za koncert mogu se nabaviti od srede, 27. decembra, u suvenirnici Gradske kuće.