Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uručeni ugovori za realizaciju kapitalnih projekata

31.01.2018.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 26 gradova i opština u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave. Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji je početkom januara raspisala Uprava za kapitala ulaganja AP Vojvodine, Gradu Subotici je odobreno 55,370,842.80 dinara za projekat izgradnje turističke infrastrukture na Paliću - uređenje i urbano opremanje Velikog parka na Paliću u okviru Master plana.

11634_1.jpg

Pored projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, projekti odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odnose se i na oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti.

Igor Mirović je rekao da su najvažniji projekti pred nama, a između ostalih to su izgradnja postrojenja za pijaću vodu u Novom Bečeju, rekonstrukcija atletske staze u Zrenjaninu, rekonstrukcija puta od Bača do Plavne i drugi.

Od jula 2016. godine, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisano je 157 ugovora koji se realizuju efikasno i transparentno.

Mirović je naglasio da, pored projekata koji se realizuju preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada učestvuje i u realizaciji drugih kapitalnih projekata, od kojih su neki od nacionalnog značaja.

Predsednik Mirović osvrnuo se i na rekonstrukciju Grebenskog puta na Fruškoj gori, koji će se realizovati u narednom periodu a koji nije vezan za ovaj konkurs, izgradnju kompleksa na Letenki i izgradnju nove zgrade RTV.

Posebno je istakao da je u 2018. godini indeks kapitalne potrošnje povećan sa 24 na 37-38 procenata što govori da se povećavaju iznosi koji se investiraju u kapitalne projekte i najavio novi konkurs Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u julu ove godine.

 11634_2.jpg