Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Donacija za Narodnu kuhinju

02.02.2018.

Na Trgu slobode danas je održana promocija tradicionalne, 34. po redu, manifestacije „Kobasicijada–Turija“. Gosti iz Turije i ove godine su predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica za potrebe Narodne kuhinje predali poklon – 50 kilograma sveže kobasice. U ime grada Subotice, primopredaji donacije prisustvovovao je član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite Ilija Đukanović.

11648_1.jpg

Predstavnik odbora „Kobasicijade–Turija”, Miroslav Atanasković, pozvao je sve Subotičane na Kobasicijadu koja će se održati 16.,17., i 18. februara u Turiji. 

U ime lokalne samouprave i svoje lično ime Ilija Đukanović se zahvalio udruženju iz Turije na donaciji i podsetio da obroke iz Narodne kuhinje u Subotici dobija 1.200 korisnika, što je za 100 kirisnika više nego prošle godine.

– Zahvaljujem se udruženju iz Turije što su i ove godine u našem gradu i što su obezbedili 50 kilograma turijske kobasice za potrebe Narodne kuhinje. Svaka donacija za Narodnu kuhinju je veoma bitna, bez obzira da li je u vidu hrane ili opreme. Ove godine obezbedili smo 31,2 miliona dinara iz budžeta grada za potrebe korisnika Narodne kuhinje –  istakao je Đukanović.

Stručni saradnik Crvenog krsta Subotica, Miodrag Varo, zahvalio je udruženju iz Turije što osmu godinu pomaže rad Narodne kuhinje.

– Ova donacija će se početnom naredne nedelje naći na meniju Narodne kuhinje i naši korisnici će imati priliku da probaju kobasice iz Turije – kaže Miodrag Varo.

Turističko-privredna manifestacija „Kobasicijada–Turija“ u Subotici je promovisana po 29. put.

 11648_2.jpg