Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Mihalj Njilaš obišao OŠ „Majšanski put”

20.02.2018.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, posetio je danas zajedno sa zamenicom gradonačelnika Subotice Timeom Horvat subotičku Osnovnu školu „Majšanski put”, kojoj je putem konkursa Sekretarijata dodeljeno skoro tri i po miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije i adaptaciju objekta. Poseta je realizovana u okviru akcije Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice pod nazivom „Sekretarijat bliži školskim klupama”.

11686_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Sekretarijatu na saradnji u stvaranju boljih uslova za učenike i zaposlene, direktorka OŠ „Majšanski put“ Beata Bognar istakla je da je zahvaljujući tim sredstvima, u januaru završena prva faza zamene stolarije u ovoj obrazovnoj ustanovi, što je i jedna od najvećih investicija.

Mihalj Njilaš je rekao da će se obnova vaspitno-obrazovnih ustanova odvijati planski.

– Trenutno je otvoreno sedam konkursa i očekujemo da se prijavi što više aplikanata. Budžetom Autonomne pokrajine Vojvodine za ove namene planirano je 413 miliona dinara. To nisu mala sredstva i želimo da ih iskoristimo što bolje za dobrobit obrazovanja i unapređivanje u oblasti prava nacionalnih manjina – naglasio je Njilaš.

Kako su domaćini nakon obilaska škole naveli, neophodno je nastaviti sa daljim ulaganjima, jer ih očekuje zamena preostalih prozora na školskoj zgradi i gasnog kotla. U planu su i izolacioni radovi na fasadi i tavanskom prostoru, kao i rekonstrukcija sportskog poligona i krova, te zamena parketa u sali za fiskulturu.

U okviru akcije „Sekretarijat bliži školskim klupama”, do sada je posećeno 55 obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.