Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica na 40. Međunarodnom sajmu turizma

22.02.2018.

Na Beogradskom sajmu otvoren je 40. Međunarodni sajam turizma na kome će se od 22. do 25. februara, pod sloganom „Odmor te čeka!“, predstaviti više od 1.200 izlagača iz 55 zemalja. Sajam je svečano otvorila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka, a prvi put će učestvovati Maroko i Južnoafrička Republika. Na ovoj prestižnoj manifestaciji predstaviće se, sada već tradicionalno, i Turistička organizacija grada Subotice (TOGS) zajedno sa preduzećem „Park Palić“.

 11690_1.jpg

Otvarajući jubilarni 40. Sajam turizma predsednica Vlade Ana Brnabić naglasila je da je turizam jedna od najuspešnijih i najunosnijih privrednih grana u Srbiji i da će se ulaganja u turizam nastaviti.

- Pokazalo se da svaki dinar uložen u turizam, nama vrati jedan evro i da svaki gost koji ovde dođe, sutra sa sobom dovede još nekog. Zahvaljujući vama Srbiju ponovo prepoznaju i sve više njih zna koliko je lepa, gostoljubiva, bogata i koliko su svi koji u nju dođu, dobrodošli – poručila je premijerka turističkim poslenicima.

Direktor Turističke organizacije grada Subotice Nešo Radulović izjavio je, obraćajući se medijima, da ga posebno raduje veliko interesovanje turističkih radnika Subotice i Palića za ovu manifestaciju i činjenica da je više od 20 suizlagača uzelo učešće u aktivnostima na štandu TOGS-a. Svi oni će, rekao je, tokom četiri dana trajanja Sajma imati priliku da prezentuju svoje proizvode i usluge, tako da će posetioci moći da vide zaista bogatu ponudu Subotice i Palića kao turističke destinacije.

– Turistička organizacija grada Subotice pripremila je redizajniranu, dopunjenu brošuru Vinskog vodiča, brošure Subotice i Palića i Vodič ruralnog turizma. Posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa kalendarom najvažnijih manifestacija za 2018. godinu. Kao i prethodnih godina, TOGS će predstaviti i specifičnu subotičku arhitekturu u stilu secesije, sa naglaskom na renoviranoj Sinagogi, čije se otvaranje očekuje do kraja marta ove godine – istakao je Radulović.

11690_2.jpg

Planovi Turističke organizacije grada Subotice za 2018. godinu su ambiciozni, ocenio je direktor Radulović i dodao da će TOGS ove godine biti domaćin turističkog foruma koji će se održati na Paliću, od 9. do 12. maja, uz učešće više od 200 turističkih radnika lokalnih turističkih organizacija iz cele Srbije, kao i brojnih zvaničnika i stručnjaka.

– Pored naših redovnih aktivnosti, kao što su: izdavanje brošura i promotivnih materijala, prezentacija naše destinacije na sajmovima u zemlji i inostranstvu, rad sa strankama u turističkim informativnim centrima, prodaja suvenira, organizacija brojnih manifestacija, u toku je realizacija IPA projekta sa partnerima iz Osijeka, a pred potpisivanjem smo i IPA projekta sa partnerima iz Segedina. Cilj svih aktivnosti predviđenih ovim projektima je stvaranje novih turističkih proizvoda i povećanje vidljivosti kulturnog turizma Subotice i Palića na mapi Evrope, što će rezultovati značajnim povećanjem broja dolazaka i noćenja na našoj destinaciji – kazao je Nešo Radulović.