Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 14. sednica Skupštine grada

22.02.2018.

Na 14. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće većinom glasova odbornika usvojena je Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije konsolidovanog završnog računa grada Subotice za 2017. godinu. Odbornici su jednoglasno doneli Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za proširenje Bajskog groblja na prostor jugozapadno od postojećeg groblja do Ulice Frana Supila u Subotici, a većinom glasova usvojili su i programe poslovanja za 2018. godinu javnih i javno-komunalnih preduzeća i društava sa ograničenom odgovornošću „Park Palić“ i „Regionalna deponija“.

11691_1.jpg

Na današnjoj sednici Skupštine grada donete su i odluke o imenovanju predsednika i članova nadzornih odbora u javnim i javno-komunalnim preduzećima, kao i odluke koje se odnose na javnu kanalizaciju, snabdevanje vodom, komunalni otpad, održavanje čistoće, odvođenje atmosferskih voda i javna parkirališta. Doneto je, takođe, i rešenje  o obrazovanju Radnog tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP-a).

Usvojen je i godišnji izveštaj o radu Saveta za zdravlje i donet zaključak o prihvatanju Izveštaja o Programu poslovanja Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ sa finansijskim izveštajem za prošlu godinu.  

Većinom glasova odbornika donet je i Zaključak o prihvatanju Izveštaja o poslovanju Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine sa finansijskim pokazateljima za 2017.  godinu, kao i Zaključak o usvajanju Godišnjeg plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018. godinu.

Donet je i Program korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine grada Subotice za 2018. godinu. Najveći deo sredstava u okviru Programa koristiće se za aktivnosti upravljanja zaštitom životne sredine (51.313.000 dinara), praćenja kvaliteta elemenata životne sredine - monitoring (7.300.000 dinara), zaštite prirode (11.951.000 dinara), upravljanja ostalim vrstama otpada (13.500.000 dinara) kao i za projekat sufinansiranja završetka izgradnje Regionalne deponije (34.653.000 dinara). Realizacija Programa zavisi od priliva sredstava, a u slučaju da se prihodi ne ostvaruju u planiranom iznosu, gradonačelnik će utvrditi prioritete posebnim rešenjem.

Sa dnevnog reda današnje sednice skinuto je donošenje Odluke o sahranjivanju i grobljima, uz obrazloženje da je Vlada Srbije usvojila novu uredbu o obavljanju komunalne delatnosti, pa je neophodno uskladiti Odluku.