Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodeljene nagrade u akciji Medalja „Lajoša Vermeša“

22.02.2018.

Svečana dodela nagrada u akciji Medalja „Lajoša Vermeša“ kroz koju se, već dvanaestu godinu, nagrađuju najbolji sportisti Subotice, održana je danas u restoranu „Spartak“. Vermešove medalje dodeljuju se u apsolutnoj kategoriji, a na osnovu glasova tridesetočlanog žirija. Za najboljeg sportistu u 2017. godini po oceni žirija proglašen je rvač Davor Štefanek, drugi je dizač tegova Tamaš Kajdoči, a treći fudbaler Đorđe Ivanović. Medalje im je uručio Mihalj Vermeš, unuk Lajoša Vermeša.

11694_1.jpg

Sportisti plasirani od 4. do 10. mesta nagrađeni su Vermešovim plaketama. Četvrto mesto dele Leona Rogić (umetničko klizanje) i Martin Mačković (veslanje), peti je Andrej Barna (plivanje), šesti Aleksandar Maksimović (rvanje), sedmi Uroš Kecman (odbojka), osmi Gabor Sagmajster (moto-sport), deveti Miloš Nikolić (košarka), dok je deseto mesto zauzeo je teniser Filip Mandović.

Vermešovu medalju za najbolji klub u 2017. godini dobio je Rvački klub Spartak, a medalju za sportski podvig godine stonoteniser Luka Andrašić koji je sa reprezentacijom Srbije postao prvak Evrope za osobe sa invaliditetom.

Nagradu Medalja „Lajoša Vermeša“ organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860“, odnosno sportski novinar Nikola Stantić uz pomoć medijskog partnera „Subotičke novine“, i podrškom Grada Subotice, resora za sport i omladinu, Sportskog saveza grada Subotice i drugih partnera. 

Član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, nemanja Simović, čestitao je sportistima na uspesima i osvojenim priznanjima, ali i organizatoru na uspešno priređenoj manifestaciji.

- Iskrene čestitke svim dobitnicima ovog priznanja i Nikoli Stantiću kao organizatoru koji već dvanaestu godinu uspešno organizuje ovu manifestaciju. Iza nas je uspešna godina kada je reč o našim sportistima i njihovim rezultatima. Kao i uvek, i u 2017. godini su se potrudili da nas u više navrata obraduju osvajajući razna odličja na raznim takmičenjima. U želji da sportistima olakšamo rad, ispunili smo mnoge planove vezane za infrastrukturno opremanje sportskih terena, a završena su i dva velika projekta: pokrivanje bazena u Dudovoj šumi novim balonom i postavljanje reflektora na Gradskom stadionu. Čeka nas realizacija još dva veoma važna projekta: izgradnja atletske staze na Gradskom stadionu, koja bi trebalo da se uradi na proleće, i pokrivanje Gradskog klizališta – istakao je Nemanja Simović.