Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Subotica dobija Akademiju za negovatelje

23.02.2018.

Projekat prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske „Regernet”, u kome učestvuje Gerontološki centar iz Subotice,  Dom za starije i nemoćne iz Osijeka, Dom za stare i penzionere Apatin i Dom za stare i nemoćne osobe Đakovo, predstavljen je danas u Gerontološkom klubu „Centar II”. Predstavljanju ovog projekta, vrednog 526.000 evra prisustvovali su Tanja Mišćević, šefica pregovaračkog tima Srbije za pristupanje Evropskoj uniji, Smiljka Jovanović, pokrajinska sekretarka za finansije, dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica i Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

11695_1.jpg

Sredstvima dobijenim u ovom projektu rekonstruisaće se Gerontološki klub „Centar I” u ulici Petra Drapšina u okviru koga će biti otvorena Regionalna akademiju za negovatelje

- Radovi u  Gerontološkom klubu 'Centar I' počeće već u martu. U ovom objektu će biti smeštena Regionalna akademija za negovatelje u kojoj će se obučavati ljudi koji će brinuti o starima. U planu je i otvaranje Centra za demenciju, koji nedostaje regionu – istakao je Ivanišević.

Tanja Miščević je naglasila da je Srbija jedna od zemalja koja najviše koristi sredstva iz predpristupnih fondova u visini od 190 miliona evra na godišnjem nivou. Tu se posebno ističu projekti prekogranične saradnje, poput ovog koji realizuju gerontološki centri i ustanove socijalne zaštite.

Vlada Vojvodine finansirala je učešće za srpsku stranu u visini od četiri miliona dinara.