Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

„Butkicijada” i uskršnji vašar

24.03.2018.

U organizaciji Udruženja za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine danas je, na Trgu Republike, svečano otvorena tradicionalna, a sada i jubilarna, deseta po redu turističko-gastronomska manifestacija „Butkicijada” i uskršnji vašar. Svečanom otvaranju prisustvovala je zamenica gradonačelnika Timea Horvat, kao i članovi Gradskog veća, Srđan Samardžić, zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, i Šimon Ostrogonac, zadužen za oblast poljoprivrede.

11746_1.jpg

U ime grada prisutnima se obratio Šimon Ostrogonac koji istakao da će grad, kao i do sada, da podržava „Butkicijadu“ i sve druge slične manifestacije. Ostorganac je rekao da  posetioci imaju široku paletu proizvoda od magulice koju mogu da probaju, ali i da kupe.

Na „Butkicijadi” će se ove godine posetiocima predstaviti 60 izlagača, iz Srbije, ali i Mađarske i Rumunije. Violeta Guljaš, organizator manifestacije objašnjava da posetioci mogu da kupe  sve što je potrebno za uskršnju trpezu, poput rena, šarenih jaja, šunke,kobasice...

– Ovo je jubilarna manifestacija i uz svaku kupljenu pečenu kobasicu kupac dobija tombolu. Izvlačenje nagrade je 28.marta, u 16 časova, a glavna nagrada je prase rase mangulice. Tokom trajanja manifestacije svaki dan posetioci će moći da probaju specijalitete kuvane ili pečene od mangulice, a u ponudi je perkelt od mangulice, mućkalica, pečena kobasica i drugo. Tokom trajanja manifestacije izloženi  su jagnje i zečevi, kako bi ih deca mogla da se igraju sa njima i da ih maze – navela je Violeta Guljaš.

 U takmičarskom delu, najbolju šunku ocenjivaće stručni žiri, a s obzirom na to da manifestacija ima prodajni karakter, posetioci će biti u prilici da nabave vrhunske proizvode po pristupačnim cenama. Manifestacija će trajati do 29. marta 2018. godine, od 8 do 20 časova.