Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević posetio Suboticu

27.03.2018.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević ocenio je danas prilikom radne posete Subotici da je u protekle gotovo dve godine saradnja Pokrajinske vlade i subotičke lokalne samouprave bila veoma uspešna. Milićević je na sastanku u Zelenoj sali Gradske kuće sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i njegovim saradnicima razgovarao o daljim pravcima saradnje u brojnim oblastima, s akcentom na razvoju privrednih i turističkih potencijala Subotice i Palića.

11753_1.jpg

– U proteklom periodu Pokrajinska vlada je uložila više od 900 miliona dinara u brojne investicije u Subotici, među kojima su Narodno pozorište, nabavka angio-sale, ulaganja u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu – naveo je Milićević i dodao da se mnogi od tih projekata realizuju u saradnji Pokrajine, Republike i Grada Subotice.

Posle sastanka, potpredsednik Milićević i gradonačelnik Laban, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranom Miloševićem, pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, članom Gradskog veća Grada Subotice Nemanjom Simovićem i sekretarom Sekretarijata za društvene delatnosti Jasminom Stevanović, obišli su Studentski centar (dom i menzu), kao i rekonstruisani sportski teren u OŠ „Jovan Mikić“.

U Studentskom centru, zajedničkim ulaganjem Pokrajinske vlade, Vlade Srbije i Grada Subotice, u većem delu rekonstruisani su toaleti  i sobe i urađena nova rasveta u menzi. Ti radovi su koštali preko 15 miliona dinara.

– Nastavićemo sa ulaganjima u objekte obrazovanja, studentskog i učeničkog standarda, jer smo to prepoznali kao jedan od prioriteta – kazao je Milićević, i dodao da se značajna sredstva ulažu u rekonstrukciju osnovnih škola i sportskih terena, među kojima je sportski teren u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ u Subotici. – Pokrajinska vlada je u 2017. godini opredelila blizu 90 miliona dinara za školske sportske terene i  verujem da će ove godine taj iznos biti preko 100 miliona. Time pokušavamo da u svih 45 lokalnih samouprava u svim osnovnim i srednjim školama stvorimo bolje uslove za bavljenje dece sportom.

Kao što smo i obećali, izgradnja nove sportske infrastrukture i ulaganje u obrazovne ustanove jedan je od prioriteta subotičke lokalne samouprave, podsetio je gradonačelnik Laban i dodao da je Osnovna škola „Jovan Mikić“ zaslugom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Subotice od oktobra 2017. godine bogatija za obnovljen sportski teren sa tartan podlogom.

11753_2.jpg 

– Projekat ukupne vrednosti 2.450.000 dinara realizovan je uz pomoć Pokrajine koja je obezbedila dva miliona dinara, a preostala sredstva u iznosu od 450.000 dinara obezbedio je grad Subotica. Novi sportski teren sa tartan podlogom poboljšava kvalitet nastave fizičkog vaspitanja i smanjuje opasnost od povreda kod dece – istakao  je Bogdan Laban.

U ovoj školi, naveo je, za Letnju učionicu  prošle godine izdvojili smo oko milion dinara, za uređenje parkinga ispred škole blizu 400.000 dinara i za rekvizite za sportske terene oko  800.000 dinara.

– U 2018. godini iz budžeta Grada za zamenu fasadne stolarije u fiskulturnoj sali planirano je 2,8 miliona dinara,  za izradu elektroprojekta 250.000 dinara, a za učešće na konkursu kod  pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje za Projekat električnih instalacija obezbeđena su sredstva iz budžeta Grada u iznosu od 700.000 dinara – kazao je gradonačelnik Laban.

On je izrazio zadovoljstvo zbog, kako je rekao, činjenice da jedan veliki društveni projekat pokrenut sa republičkog nivoa, uz veliku podršku pokrajinske Vlade, koji se odnosi na obnovu zdravstvenih i socijalnih ustanova, škola, ustanova za ishranu i smeštaj studenata, pokrenut pre nekoliko godina daje rezultate.

– Trudimo da i uslovi u kojima škole rade i uslovi u kojima studenti žive budu na visokom nivou, jer je u zajedničkom interesu svih nas da nam deca i studenti budu zadovoljni i izrastu u ostvarene i zadovoljne mlade ljude – naglasio je Bogdan Laban.

 11753_3.jpg