Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena izložba „Ples sa bojama”

25.04.2018.

Radovi inspirisani slikama poznatih svetskih slikara Vinsenta Van Goga, Pabla Pikasa, Salvadora Dalija, Fride Kalo, Endija Vorhola i ostalih velikana likovne umetnosti, koji su nastali u okviru aktivnosti radno-okupacione terapije korisnica Gerontološkog centra izloženi su danas u holu Doma u Dudovoj šumi. Izložba pod nazivom „Ples sa bojama” rezultat je tromesečnog rada 15 umetnica koja su na platno prenele svoje doživljaje velikih dela svetskih majstora, posebno Van Goga, u čast 165. godišnjice njegovog rođenja.

11805_1.jpg

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, objasnio je da su to dela velikih majstora viđena očima korisnica Gerontološkog centra.

– Karakteristika svakog ovog dela je da je ono unikatno. Nameravamo da ubrzo proširimo izložbu i organizujemo je u nekom većem gradskom prostoru – najavio je Ivanišević.

Prema njegovim rečima, Gerontološki centar uživa podršku Grada Subotice i ovogodišnje povećanje izdvajanja iz budžeta od 16 odsto ovoj ustanovi socijalne zaštite od velikog je značaja.

– To će omogućiti otvaranje novih gerontoloških klubova u Mišićevu, Ljutovu, Tavankutu i Čantaviru, svugde gde postoji interesovanje treba da otvorimo gerontološki klub, jer je naš koncept takav da svako treba da ima isti nivo usluge socijalne zaštite gde god da živi, u gradu ili u prigradskom naselju – kazao je Ivanišević.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, rekao je da je impresioniran radovima i pozdravio sve korisnice Gerontološkog centra koje su učestvovale u izradi eksponata, naglašavajući divljenje njihovoj krativnosti i umetnosti.

Otvarajući izložbu „Ples sa bojama“, zamenica gradonačelnika Timea Horvat je, u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i u svoje ime, izrazila zahvalnost umetnicama na velikom trudu da, kako je navela, na svoj način dočaraju dela najvećih imena svetske likovne umetnosti.

– Imamo odličnu saradnju sa Gerontološkim centrom, obezbeđujemo deo novca iz budžeta za potrebe ove ustanove i zadovoljstvo je videte  kako su naši najstariji sugrađani u mogućnosti da slobodno vreme ispune na ovako inspirativan i kreativan način, stvarajući na zadovoljstvo svih nas, unikatna dela – istakla je Timea Horvat.

 11805_2.jpg