Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za igrače, stručni štab i rukovodstvo FK Spartak Ždrepčeva krv

15.05.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, Nemanja Simović, primili su danas, u Gradskoj kući, prvotimce, stručni štab i rukovodstvo Fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv koji je, posle osam godina, ponovo na korak do izlaska na međunarodnu scenu i plasmana u Ligu Evrope.

11844_1.jpg

Uz čestitke na ostvarenim rezultatima, gradonačelnik Laban je rekao da se Grad Subotica ponosi uspesima subotičkih sportista, da su ove godine izlazak na međunarodnu scenu već izborili Muški odbojkaški klub Spartak, fudbalerke i rvači Spartaka i da je subotička lokalna samouprava u protekle dve godine pokušala da izdvajanjem iz budžeta omogući maksimalno ulaganje u sportsku infrastrukturu.

– Zajedno sa rukovodstvom FK Spartak, za nepunih pet meseci, iz skoro bezizlazne situacije uspeli smo da postavimo reflektore zahvaljujući kojima smo vratili Spartak na Gradski stadion. Igrači su nam se odužili na najlepši mogući način i na tome im se zahvaljujem. Takođe, posle više od 40 godina uspeli smo da klimatizujemo Halu sportova u kojoj sada konačno mogu da se održavaju velika evropska i svetska takmičenja. Obnovili smo brojne sportske terene u Subotici, na Paliću, kao i terene u školama i u Prvomajskoj ulici. Za godinu i po dana, u sportsku infrastrukturu uloženo je skoro dva miliona evra. Siguran sam da ćemo u narednom periodu da nastavimo tako i da će fudbalski klub Spartak dobiti još bolje uslove za rad, odnosno da ćemo krenuti u ozbiljnije fazno renoviranje Gradskog stadiona – naglasio je Bogdan Laban.

Predsednik FK Spartak Ždrepčeva krv, Dragan Simović, zahvalio  se gradonačelniku Labanu i Nemanji Simoviću na prijemu i izuzetnoj saradnji, a fudbalerima igračima na uspešnoj sezoni i rezultatima koje su postigli.

– Cela godina iza nas bila je veoma uspešna. Ovaj tim i stručni štab ostvarili su veliki uspeh o kome će se pričati i koji će se pamtiti. Spartak je uvek bio simbol ovog grada, a Subotica je težila da bude grad sportova. U tom duhu će i da nastavi, ne samo fudbalski klub nego cela sportska. Svedoci smo da je stadion svakog dana lepši. Tehničko održavanje nije ni jeftino ni lako, da ne pričamo o postavljanju reflektora i drugim stvarima koje su u hodu rešavane. Imali smo jedan konstruktivni sastanak na kome smo se dogovorili da se zajedničkim snagama, uz pomoć lokalne samouprave, pokrajine i države izborimo, da se stadion u Subotici u narednih nekoliko godina sredi i da se na njemu jednog dana mogu igrati evropske utakmice – istakao je Dragan Simović.

Gradski stadion, dodao je, ne treba samo fudbalskom klubu, već celom gradu.

– Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da završimo i taj posao. Znamo da grad  ima obaveze, probleme i da je budžet opterećen nekim drugim izdavanjima, ali zaista smo na dobrom putu i saradnja sa gradom je iz dana u dan sve bolja. Nadam sa da će tako i da ostane – kazao je predsednik Spartaka.

Nemanja Simović je rekao da FK Spartak ove godine ispisuje još jednu lepu sportsku razglednicu grada Subotice, a da se lokalna samouprava trudi da se poboljšaju uslovi na Gradskom stadionu.

– Iz dana u dan maksimalno se zalažemo da Gradski stadion poprimi što je moguće lepši izgled kako bi došli u situaciju da ugostimo velike i prestižne evropske klubove. Nakon postavljanja reflektora,  tokom predstojećeg leta završiće se, na veliko zadovoljstvo ljubitelja atletike i rekreativaca, radovi na izgradnji atletske staze. Sledi uređenje travnate podloge na Gradskom stadionu, kao i sanacija tribina. Od FSS ćemo dobiti novi semafor koji će do kraja godine biti postavljen, a postojeći će se premestiti na teren sa veštačkom podlogom koji koriste mlađe uzrasne kategorije Spartaka. Želja svih nas je da se obezbede dobri uslovi da naši fudbaleri nastave sa uspesima  i da i u narednom periodu Suboticu predstavljaju na ovako lep i dostojanstven način – istakao je Nemanja Simović.

Nakon obraćanja gradonačelnika Bogdana Labana, predsednika Spartaka Dragana Simovića i člana Gradskog veća Nemanje Simovića, usledila je razmena poklona. Prvi čovek Spartaka uručio je gradonačelniku dres sa brojem 024, što simbolizuje pozivni broj grada Subotice.

11844_2.jpg